25N 2020: Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 00:00

Del 23 al 29 de novembre, Figaró commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes activistes polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Enguany, des de l'Ajuntament de Figaró-Montmany s'han organitzat diferents activitats per denunciar la violència que encara pateixen avui en dia les dones a nivell físic, psicològic, sexual i econòmic. 

Els actes previstos començaran el dilluns 23 de novembre, amb la reposició de l’exposició de sabates vermelles que ja es va fer l’any anterior. Tanmateix, aquesta vegada l’obra es mostrarà penjada a la façana del centre cívic i es podrà visitar fins al 29 de novembre. Les activitats seguiran dimarts 24 de novembre amb el taller “Introducció a les violències masclistes” a càrrec de la Cooperativa Esberla on es qüestionarà els tipus de violència masclista existents, el seu impacte i com les podem identificar i combatre. Per poder participar, caldrà fer inscripció prèvia a través del correu centrecivicfigaro@gmail.com o bé per whatsapp 606 884 186.  I per acabar, el dimecres 25 de novembre, a les 12h a la plaça Anna Bosch, es farà una concentració amb minut de silenci i la lectura del manifest en rebuig a tots els tipus de violències masclistes i en suport a les dones víctimes de feminicidis. Aquest mateix dia, es donarà el tret de sortida al 1r concurs de fotografia d’Instagram per l’eliminació de la violència contra les dones amb l’objectiu de potenciar la conscienciació i la comprensió de les joves en el Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones mitjançant l’art i la creativitat digital.

Al concurs finalitzarà el 10 de gener a les 12h i podrà participar-hi qualsevol jove entre 12 i 35 anys, sempre que els seus treballs s’ajustin a les bases del concurs. Aquestes les podreu consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Figaró o bé, a l’Instagram @figajove.

 

 

 

Darrera actualització: 19.11.2020 | 13:05