Èxit de la IX edició del Foradcamp

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 00:00

El ForadCamp 2020, IX Mostra de Cinema amb la Natura, tanca una nova edició amb molt bones dades d'assistència. Malgrat l'aforament limitat per la covid 19, quasi 150 persones han pogut gaudir de les pel·lícules projectades amb una gran recepció per part del públic.

El dissabte, el documental Honeyland va omplir la sala i va endinsar els assistents en la història de l'Hatidze i les seves abelles. Aquesta pel·lícula de Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov va rebre compliments tant durant el petit col·loqui que es va generar després del seu passi com a les xarxes socials, lloant la seva bellesa i el respecte cap al medi natural.

La novena edició també va comptar amb la clàssica passejada guiada per Aprèn Serveis Ambientals. Enguany hem fet un recorregut per conèixer la història d’arbres singulars i algunes llegendes, com la de Dafne i Apolo o aprendre a identificar un lledoner, un vern, un pollancre i una noguera, han nodrit la caminada que cada any guanya més adeptes.

Les pel·lícules de diumenge a la tarda van ser molt ben rebudes pel públic assistent. La fantàstica història de La tortuga roja, llargmetratge d’animació de Michael Dudok de Wit que narra la vida d’un nàufrag que arriba a una illa deserta, va entusiasmar a grans i petits. I tothom va empatizar amb la lluita de l’Inga enfrontant-se a la poderosa cooperativa local del seu poblet islandès a Or blanc, la segona obra del director Grimur Hákonarson. Vam comptar amb la presència de la cònsol honorària d’Islàndia a Barcelona, l’Astrid Helgadóttir, que ens va explicar com funciona el món cooperatiu a Islàndia. Com a cloenda, es va sortejar una estada de cap de setmana per a dues persones a la masia de Can Plans.

Des de la organització s’ha agraït la presència a totes les persones que van omplir el Nou Casino del Figaró i van apostar per venir a veure cinema en unes circumstàncies tan complicades com les d’enguany. Finalment, es va emplaçar a tots els assistents a venir a la desena edició de la Mostra de Cinema amb la Natura que se celebrarà l’any vinent i també es va agrair la col·laboració i el suport a la Diputació de Barcelona, la masia Can Plans, Casa Tia Júlia, Docs Barcelona, Karma Films, Vermuts Miró, l’Associació Cultural de Granollers i als Cineastes de Granollers.

Darrera actualització: 30.09.2020 | 10:12