L’Ajuntament de Figaró condemna i denuncia una pintada homòfoba a Ca l’Antich.

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 00:00

Els darrers dies ha aparegut una pintada homòfoba al mural commemoratiu del 8 de març situat al pati de Ca l’Antich.

L’Ajuntament de Figaró-Montmany condemna i denuncia l’atac homòfob que s’ha patit els últims dies al municipi amb una pintada feta sobre el mural del passat 8 de març dedicat al Dia de les Dones.

Recordem que, segons l’article 34 de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, suposa una infracció lleu “portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere”, i és una infracció greu “fer servir expressions vexatòries que incitin a exercir la violència contra les persones o les seves famílies, per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada i reiterada”.

La pintada ha estat registrada pels guàrdies municipals de Figaró, els quals han realitzat un informe escrit i fotogràfic sobre aquesta. La informació servirà per investigar els fets i les autores de la pintada homòfoba. En els pròxims dies, es prosseguirà a desdibuixar aquesta per tal de neutralitzar el missatge negatiu.

Des de l’administració local, rebutgem clarament aquesta mena d’actes menyspreables que fomenten l’odi social i seguim treballant per ser un poble respectuós, lliure d’actituds discriminatòries per raons d’orientació i identitat sexual i garant dels drets fonamentals de totes les persones.

Darrera actualització: 04.11.2020 | 13:37