Participa a la avaluació de propostes del PAESC

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 13:00

L'Ajuntament, que des de principis de 2020 treballa en l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), continua amb el desenvolupament del projecte. L’objectiu és aconseguir reduir, al menys, un 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte l’any 2005 de cara a l'any 2030.

Et convidem a dir la teva al següent formulari, trobaràs les instruccions a continuació i al document adjunt:https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=StC3Pd22MEOYgPTf1rSrdstenwbSt79CoqC2zYl0Zh5UQ0ZUQTFaRTIzUFpZTjFWNUZEUFdUMkpFNi4u

L'Ajuntament, que des de principis de 2020 treballa en l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), continua amb el desenvolupament del projecte. L’objectiu és aconseguir reduir, almenys, un 40% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte a l’any 2005 de cara a l'any 2030.

La primera fase del projecte ja està finalitzada, ha consistit en la realització d'un inventari d'emissions municipals, així com un estudi sobre la vulnerabilitat i riscos enfront el canvi climàtic.

Després d'aquesta fase, i amb el suport de la consultora ECOTERRAE - experta en canvi climàtic i sostenibilitat - (empresa executora del projecte), el projecte es troba immers en la definició de mesures que permetin no només reduir emissions, sinó aconseguir que el municipi sigui més resilient a possibles canvis climàtics i alteracions meteorològiques. Per això, ja s'ha dissenyat un primer panell de mesures d'acció que serviran al consistori en el seu pla estratègic dels anys vinents.

En paral·lel, el municipi té un especial interès en què aquest projecte disposi de la màxima difusió i participació ciutadana. És per això que es convida a tots els figaronencs a què valorin les diferents mesures proposades.

A causa de la situació de pandèmia en què ens trobem, aquesta participació ciutadana es realitzarà manera virtual, per la qual cosa s'ha posat a disposició de tots els habitants, un formulari on-line en el qual, de manera anònima, podran valorar quines mesures consideren més interessants per la seva futura implantació.

Mitjançant l'enllaç de sota, des del 21 de desembre i fins al pròxim 8 de gener de 2021, tot aquell ciutadà que estigui interessat podrà participar en les propostes de mesures per la lluita contra el canvi climàtic.

S'espera que, després d'aquesta fase, el municipi pugui completar la definició d'un pla estratègic en matèria de canvi climàtic, que permeti al municipi caminar cap a la descarbonització del territori.

Darrera actualització: 22.12.2020 | 13:30