Salutació de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

En nom de la Corporació Municipal i en el meu, com Alcalde de Figaró-Montmany, és una satisfacció poder donar-vos la benvinguda a la pàgina web del nostre ajuntament.

Desitjo que aquesta finestra que acabeu d'obrir us transporti al nostre municipi, a on podreu descobrir el nostre patrimoni cultural, històric i monumental.

Recomano visitar la ruta dels arbres, que des del centre de la nostra població s'endinsa a la riera de Vallcàrquera, al Parc Natural del Montseny, una de les més belles i millor conservades de la conca del Besós, per arribar a Sant Pere de Vallcàrquera, conjunt arquitectònic format per una església del segle XII, amb diverses modificacions posteriors.

Si es disposa de temps i ganes de caminar, es pot continuar la ruta fins a Sant Cristòfol de Montegues, capella que data de l'any 1021, situada entremig dels masos de Can Plans i Can Valls. Diu la llegenda que aquesta església va estar fundada per l'emperador Carlemany. Llegenda  basada en la inscripció d'una campana del S. XV feta pel fonedor Carles Many, en el lloc del Pla de la Batalla.  

A l'oest, partint de l'estació de Renfe, podeu gaudir de la ruta geològica degudament senyalitzada i seguint la carretera de Montmany (BV-1489) facilita el seguiment cronològic dels estrats i ajuda a la comprensió de les formacions geològiques.  És un itinerari que voreja la cara nord-occidental dels Cingles de Bertí. Un conjunt de relleus que està situat entre el riu Congost a l'est i la Vall del Tenes a l'oest i que limiten amb la plana del Vallès al sud i a l'altiplà del Moianès al nord.

El Santuari de Puiggraciós, el Sot del Bac (destí tradicional d'escaladors), el Sot de Montmany, com també els Sots Feréstecs que va inspirar a Raimon Casellas per escriure la que es considera la primera novel·la modernista catalana, són altres llocs emblemàtics de la nostra població.

Per més informació podeu dirigir-vos de dilluns a divendres a l'Ajuntament o al cap de setmana i festius al Punt d'Informació Molí de Ca l'Antic a on us facilitaran la informació de referència.

Igualment fer especial esment als establiments del nostre municipi, tots ells recollits en una guia que està a la vostra disposició.

Rebeu una salutació cordial,

Ramon Garcia

Darrera actualització: 01.02.2023 | 10:41
Darrera actualització: 01.02.2023 | 10:41