25N Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones

Dilluns, 25 de de novembre de 2019 de 17.00 h a 21.00 h

El proper 25 de novembre, Figaró commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones. 

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes activistes polítiques.

Enguany, des de l'Ajuntament de Figaró-Montmany s'han organitzat un seguit d'activitats per denunciar la violència que encara pateixen avui en dia les dones a nivell físic, psicològic, sexual i econòmic. 

Les activitats es duran a terme el mateix dilluns 25 de novembre i a les 17h a la Plaça Anna Bosch amb l'Exposició de sabates vermelles. Art urbà inspirat en el projecte d’Elina Chauvet per denunciar i condemnar la violència masclista. 

Per poder realitzar aquesta exposició s'està fent una recollida de sabates velles, les quals es poden portar fins al proper 22 de novembre a l'Ajuntament i al Centre Cívic. 

A les 18.30h seguiran els actes amb el Taller teatral "Amors Quotidians" a càrrec de l'Associació Teatral Mousiké. Aquesta activitat no està recomanada per a menors d'11 anys. Per aquest motiu, des del Centre Cívic s'oferirà servei d'acollida per a les famílies amb menors d'11 anys que vulguin participar en el taller. 

La jornada acabarà amb la lectura del manifest i una encesa d'espelmes com a símbol de suport a les dones víctimes de violència de gènere d'aquest 2019. 

Quin cost té:

Gratuït

Darrera actualització: 14.11.2019 | 14:41

Imatges

Sabates vermelles