Medi ambient

La promoció d'un poble equilibrat i sostenible ha estat una de les pedres angulars del nostre ajuntament des de l'any 2004. Per això hem impulsat l'Agenda 21 i diferents serveis que han servit per resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat.

L'Agenda 21 és un procés participatiu que té per objectiu concretar una sèrie d'accions per tal de resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat. Entesa així, la sostenibilitat no és un mer paràmetre a considerar sinó una pauta global i coherent dins la qual ha d'encaixar qualsevol projecte sectorial del municipi. D'altra banda, una de les principals característiques de l'Agenda 21 és que es tracta d'un procés obert de participació on hi intervé tota la ciutadania, tant en la seva elaboració, com després en el seu desplegament i seguiment.

Notícies

 • 9 de novembre de 2022 Resultats del procés participatiu per elaborar un estudi de la il·luminació viària des d'una perspectiva de gènere

  Aquesta és una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2021. El procés es va iniciar el primer semestre amb una marxa exploratòria de dones per identificar quins són els espais i elements o situacions de l’entorn urbà que afavoreixen o no la quotidianitat des d'una perspectiva de gènere.

  Adjunt trobareu l’informe final on s’exposa la diagnosi de la situació actual i s’exposen les recomanacions a portar a terme per millorar la il·luminació viària des d’una perspectiva de gènere.

 • 7 de novembre de 2022 Nova àrea d’emergència de residus al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer EMERGÈNCIA

  A partir d’avui, 7 de novembre de 2022, entra en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. La nova àrea està situada al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. 

 • 2 de novembre de 2022 Es tanca l'àrea d'aportació de residus del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer aportacio

  Per tal de seguir millorant el sistema de recollida de residus del municipi, a partir del 7 de novembre de 2022 es tancarà l’àrea d’aportació de residus situada al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer i passarà a ser una àrea d’emergència d’ús exclusivament domèstic. A partir d'aquest dia per tal d'accedir a l'àrea serà necessari haver-se registrat al sistema “KOMTAINER”. Els veïns i veïnes dels habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta podran accedir a aquesta àrea fins a 15 vegades l'any. Pel que fa als residents de fora de l'àrea urbana, sense recollida porta a porta, podran accedir a l'àrea fins a 5 vegades la setmana. La intenció és minimitzar l’ús d’aquesta àrea per fer-la servir només quan no sigui possible utilitzar el porta a porta.

Darrera actualització: 03.04.2019 | 14:43