Medi ambient

La promoció d'un poble equilibrat i sostenible ha estat una de les pedres angulars del nostre ajuntament des de l'any 2004. Per això hem impulsat l'Agenda 21 i diferents serveis que han servit per resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat.

L'Agenda 21 és un procés participatiu que té per objectiu concretar una sèrie d'accions per tal de resoldre les principals problemàtiques ambientals del municipi i conduir la gestió municipal cap a actuacions sostenibles, compatibilitzant la política municipal, i els seus projectes i plans, amb als criteris de sostenibilitat. Entesa així, la sostenibilitat no és un mer paràmetre a considerar sinó una pauta global i coherent dins la qual ha d'encaixar qualsevol projecte sectorial del municipi. D'altra banda, una de les principals característiques de l'Agenda 21 és que es tracta d'un procés obert de participació on hi intervé tota la ciutadania, tant en la seva elaboració, com després en el seu desplegament i seguiment.

Notícies

  • 27 de febrer de 2024 Recordeu que ja està en funcionament l'àrea de residus del polígon de la Cuspineda QR

    Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA del polígon de la Cuspineda. Recordem que aquesta àrea és d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges disseminats sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. Pel que fa als habitatges de segona residència, o caps de setmana, hi poden accedir una vegada per setmana, que pot ser diumenge o dilluns. En tots els casos, com és lògic, s'han de llençar les deixalles en el contenidor de la fracció corresponent. 

  • 19 de febrer de 2024 Destrosses a la Font d'en Llanes Aigua

    Des de fa dies hi ha persones que van a buscar llenya provinent de les restes dels treballs de la franja de protecció d'incendis del nucli que s'ha portat a terme. Moltes d'aquestes persones llancen els troncs de dalt a baix de la Font d'en Llanes sense cap cura, fent greus desperfectes. Hi ha baranes doblegades i aquest cap de setmana, han trencat l'aixeta de la font, provocant que es perdés aigua a raig. Per aquesta raó s'ha tallat l'aigua de la font i no s'arreglarà l'aixeta fins que aquestes mostres d'incivisme s'hagin aturat. Davant de tot plegat, fem una crida a la població per tal que s'aturin aquestes accions i es respecti tant l'espai natural, com el mobiliari urbà com recursos tan essencials actualment com l'aigua.   

  • 29 de gener de 2024 Nova àrea d’emergència de residus del polígon de la Cuspineda QR

    A partir de dijous, 1 de febrer, entra en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. La nova àrea està situada al polígon de la Cuspineda. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges disseminats sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. 

Darrera actualització: 03.04.2019 | 14:43