Notícies

 • fanals Nous fanals al carrer de la Garriga 23-03-2023

  Amb la intenció de reduir al màxim la despesa energètica s'han instal·lat dos nous fanals solars, ara al carrer de la Garriga. L'objectiu era eliminar el punt fosc que hi havia. 

 • Convocatòria del Ple ordinari de 27 de març 22-03-2023

  Ramon García González, en qualitat d’alcalde-president de l’Ajuntament de Figaró-Montmany, ha convocat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, de caràcter públic, de data 27 de març de 2023, a les 19.00 hores, a la Sala de Plens de la Casa consistorial. L'ordre del dia és al document que adjuntem. 

 • El trajecte entre les Franqueses i Centelles de l'R3 es farà en bus els dies 25 i 26 22-03-2023

  Les obres del desdoblament que es faran a l'estació de la Garriga tallaran la línia R3 dissabte i diumenge. Des de Figaró per anar en direcció a Barcelona s'oferirà servei de bus, però les persones que vulguin agafar l'R3 en direcció nord podran agafar el tren directament a l'estació. Durant els dos dies hi haurà un tren cada 30 minuts per sentit. A Figaró hi arribaran trens procedents del nord cada mitja hora, des d'1/4 de 7 del matí fins a 1/4 de 12 de la nit. I les sortides en direcció nord es faran segons l'horari des de 2/4 de 7 del matí. 

 • Aplec de Puiggraciós Aplec de Puiggraciós 21-03-2023

  Dissabte dia 25 de març, es portarà a terme l’Aplec de Puiggraciós al municipi, seguint una tradició de més de 300 anys d’antiguitat. L’acte consistirà en una Missa de celebració de l’Anunciació del Senyor al Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós. A més, a la sortida de l’esdeveniment, s'oferiran els panets beneïts a tothom qui vulgui.

 • El Consultori local de Figaró romandrà tancat el 6 d'abril 20-03-2023

  Us comuniquem que el dia 6 d'abril el Consultori romandrà TANCAT.  Us recordem que el CAP LA GARRIGA és el centre de referència quan el consultori de salut de Figaró és tancat.

 • Incivisme Noves mostres d'incivisme 16-03-2023

  Una vegada més fem una crida a la ciutadania per tal que es faci la recollida selectiva seguint les directrius del sistema porta a porta que tenim implantat. Aquest dijous al matí s'han trobat taulers de fusta al carrer de Vic, a l'alçada del número 19, una bossa d'escombraries amb pont de vianants de Montmany i una altra darrere el pont de vianants. 

 • 50% Bonificació del 50% de l'IBI per la instal·lació de sistemes d'aprofitament de l'energia solar 16-03-2023

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany aplica una bonificació del 50 % de la quota íntegra de l'impost dels béns immobles (IBI) en aquells edificis en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals.

 • Mor mossèn Joan Sanglas, exrector de les parròquies de Sant Rafael de Figaró i Sant Pau de Montmany 16-03-2023

  Mossèn Joan Sanglas va morir a Tavertet el dia 12 de març, a setanta-vuit anys i quaranta-nou de ministeri de prevere. La missa exequial s'ha celebrat aquest dijous 16 de març a les 11 del matí a l'església parroquial de Sant Cristòfol de Tavertet.  Joan Sanglas va ser rector de les parròquies de Sant Rafael de Figaró i Sant Pau de Montmany l'any 1985. 

 • Imatge de la sals amb un centenar de persones L'audiència pública sobre “El Desdoblament de l'R3. Què implica a Figaró?” serveix per consensuar la necessitat de mantenir l'estació 15-03-2023

  Els tècnics de l'Oficina Tècnica de l'R3 van oferir el 10 de març una audiència pública per presentar la seva "Proposta per al desenvolupament del corredor de l'R3". La sessió va aplegar un centenar de persones i el punt de consens més clar i unànime va ser la necessitat de treballar per mantenir l'estació una vegada es faci el desdoblament. 

 • No es pot fer foc al bosc Es prohibeix fer foc al bosc del 15 de març fins al 15 d’octubre 15-03-2023

  Recordem que des del 15 de març es prohibeix fer foc als terrenys forestals sense autorització. Aquesta mesura, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. Segons la norma, no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat, en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.

 • sedentarisme L’Atenció Primària Metropolitana Nord i l’Hospital Germans Trias fan una crida per combatre el sedentarisme i fer front a les malalties cardiovasculars 14-03-2023

  Una acció conjunta impulsa diverses accions dirigides a la població i al conjunt de professionals amb motiu del Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular, el 14 de març. Es recomana trencar els períodes de temps llargs en posició asseguda i aixecar-se cada 30-60 minuts. Aquesta acció s’emmarca en el projecte Persia, una iniciativa integral de salut per millorar l’atenció i prevenció de malalties cardiovasculars.

 • Obres al clavegueram al carrer Font d'en Llanes 09-03-2023

  Dilluns dia 13 de febrer començaran les obres de reparació i millora del clavegueram al carrer Font d'en Llanes a la cruïlla amb el carrer Jacint Verdaguer. La previsió és que s'allarguin una setmana. Es demana precaució a la circulació mentre durin les obres. 

 • 8M 8 de Març. Dia Internacional de les Dones 08-03-2023

  La regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració del Grup de Dones de Figaró, que aquest any celebra el 20è Sopar de Dones, presentem la programació d'enguany per commemorar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març. S'han previst diverses activitats i accions reivindicatives i de sensibilització.

 • bancs Canvi i reparació dels bancs 08-03-2023

  Per tal d'oferir una major comoditat a la ciutadania, aquests dies s'està portant a terme el canvi i reparació de tots aquells bancs del poble que no estiguin en condicions òptimes. 

 • Pla Alfa Estem a nivell 1 del Pla Alfa 08-03-2023

  A conseqüència de les actuals condicions meteorològiques, a partir de les 09:30 hores del dia 8 de març de 2023 s’actualitza el Pla Alfa i se situa a Nivell 1 al Vallès Oriental i també a les següents comarques: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf,
  Maresme, Vallès Occidental, Anoia, Bages, Moianès, Osona, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà.

 • L'atur es manté estable a Figaró, després de la reducció important de gener 07-03-2023

  El mes de febrer les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 47 persones registrades, 26 dones i 21 homes. Això suposa que es manté estable i només puja un 2,17%, de manera que es manté la important baixada que es va registrar el mes de gener.  Actualment, a Figaró es registra un 10,33% d'atur. 

 • r3 Audiència pública sobre “El Desdoblament de l'R3. Què implica a Figaró?” 06-03-2023

  Els tècnics de l'Oficina Tècnica de l'R3 oferiran el 10 de març una audiència pública per presentar la seva "Proposta per al desenvolupament del corredor de l'R3". L’objectiu és presentar aquesta proposta, que analitza el panorama que s'obre amb el desdoblament de la línia i ajudar a construir un consens al poble respecte què demanar amb l'objectiu d'aconseguir un millor servei ferroviari. Amb aquesta finalitat es donarà la paraula al públic assistent per tal que tothom plantegi totes aquelles preguntes que tingui sobre aquest tema. La sessió és oberta a tothom i tindrà lloc a les 19.30 h a la Sala Nou casino.

 • bibliobus El bibliobús NO podrà venir mentre durin les obres de l'estació de bombament 06-03-2023

  Mentre durin les obres de la nova estació de bombament d’aigües residuals (EBAR), el Bibliobús NO podrà venir perquè no disposa de cap espai viable per a estacionar-se. Lamentem les molèsties i esperem que el servei es pugui tornar a oferir al més aviat possible. 

 • aigua Continua vigent el BAN MUNICIPAL de SEQUERA de 27 de juliol de 2022 per estat d'Alerta 03-03-2023

  El Pla Especial de Sequera (PES) del Govern de Catalunya va determinar el 27 de juliol del 2022 que Figaró-Montmany entrava en fase d’alerta de sequera i a hores d’ara encara no hem pogut deixar aquesta fase. En aquell moment es va fer públic un BAN municipal que continua vigent i que implica limitacions com la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%) i per a usos industrials (5%). També es limita l'abastament per a ús domèstic a 250 litres per habitant i dia. Concretament, en el BAN es detallen un seguit de mesures que des del consistori demanem que es compleixin per evitar passar a la fase següent amb unes restriccions molt més severes, tal com ja ha passat a 220 municipis de 15 comarques de Catalunya. 

 • 8M 8 de Març. Dia Internacional de les Dones 02-03-2023

  La regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració del Grup de Dones de Figaró, que aquest any celebra el 20è Sopar de Dones, presentem la programació d'enguany per commemorar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març. S'han previst diverses activitats i accions reivindicatives i de sensibilització.

Darrera actualització: 01.02.2023 | 11:01
Darrera actualització: 01.02.2023 | 11:01