Notícies

 • cartell A causa dels treballs de la franja de protecció d’incendis forestals dilluns hi haurà restriccions d'aparcament 30/11/2023

  Dilluns dia 4 de desembre es prohibirà l'aparcament al carrer Verge de Montserrat, tal com es pot veure a la imatge que adjuntem. El motiu són els treballs d’obertura de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals al voltant del nucli de Figaró.

 • El Consultori local de Figaró romandrà tancat el 7 de desembre 29/11/2023

  Dijous 7 de desembre, el consultori local de Figaró-Montmany i Tagamanent romandrà tancat excepcionalment. Per atencions que no puguin esperar, la ciutadania pot trucar al 061 Salut Respon, o contactar amb el Centre d’Atenció Primària la Garriga (de 8 a 20 h). En cas d’emergència cal trucar al 112.

 • cartell 1 de desembre. Dia Mundial de la Sida 29/11/2023

  Divendres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida recordant i donant suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH. Fa més de quaranta anys que es van diagnosticar els primers casos d’una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 84 milions de persones arreu del món. A Catalunya, actualment hi ha al voltant de 33.000 persones que viuen amb el VIH. Catalunya està alineada plenament amb aquest objectiu, que forma part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides, i treballa fermament per aconseguir-ho. Aquest any el comunicat conjunt dels municipis catalans, que adjuntem a la notícia, s'ha fet sota el lema Reforcem el compromís. 

 • cartell FigaArt d'Hivern i contacontes de Nadal 27/11/2023

  Dissabte 2 de desembre vine a remenar i triar els millors regals per aquestes festes a la Fira d'Artistes, Artesania i Gastronomia del Figaró.

 • La Generalitat comença els tràmits per oferir un servei d'oficina bancària mòbil 27/11/2023

  El Govern de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’anunci de licitació d'un servei d'oficina bancària itinerant per tot Catalunya, dividit en lots territorials, que serà prestat per un màxim de dues entitats de crèdit, les quals de forma alterna cada quinze dies arribaran als municipis per prestar un servei d’atenció personalitzada juntament amb un punt d’accés a efectiu mitjançant caixer automàtic. L’adjudicació està prevista per al mes de gener de 2024 i la posada en marxa del servei es preveu per al quart trimestre de 2024.

 • 25N 2023 25N Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones 25/11/2023

  Avui, i cada dia, Figaró commemora i reivindica el 25N. 

 • Ple ordinari del dia 27 de novembre de 2023 22/11/2023

  Dilluns 27 de novembre de 2023 a les 19.00 hores, a la Sala de Plens de la Casa consistorial, es farà un ple extraordinari amb l'ordre del dia que figura en el document adjunt. 

 • cartell Rodalies centra el primer Consell d’Alcaldies de la legislatura 16/11/2023

  Canovelles va acollir dimecres el primer Consell d’Alcaldies de la legislatura. Les obres de desdoblament de la línia R3 de Rodalies va ser el primer tema tractat a la trobada d’alcaldes i alcaldesses. El secretari general d'Infraestructures del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Xavier Flores, va exposar l’evolució de les obres de desdoblament des de Montcada a Ripoll. Segons va explicar, de moment s’estan complint els terminis, que preveuen que a mitjans de gener acabi la primera fase (estacions i passos a nivell) i es restableixi la circulació. Estan previstes noves fases: l’estiu del 2024 (instal·lació de la doble via i adequació de ponts, que comportarà un nou tall) i estiu de 2025 (senyalització, que no preveu cap tall de circulació). Es preveu que tota l’obra estigui acabada l’estiu del 2025.

 • Informe de resultats de l'aigua de consum 14/11/2023

  L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona fa mensualment una anàlisi i l'informe corresponent de la qualitat de consum del nostre municipi. Amb la voluntat d'una gestió transparent per part del govern municipal, es fa públic. 

 • Cursos subvencionats per a dones a l'atur 14/11/2023

  Des de la Fundació Universitària Martí L'Humà ofereixen cursos per a dones a l'atur. Són cursos de competències digitals 100% subvencionats dins el Programa ADA per reduir la bretxa de gènere i promoure la participació de les dones als nous sectors tecnològics mitjançant formació en habilitats i competències digitals. El primer curs que farem serà Iniciació a la informàtica i en competències digitals bàsiques, que comença el 23 de novembre 2023.

 • Figaró acull les Jornades de Seguretat de la FEEC 14/11/2023

  La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a través de l’Àrea de Seguretat i Salut i amb la col·laboració de l’entitat Les Guilles, Junts pel Camí, organitza la segona edició de les Jornades de Seguretat, aquest diumenge dia 18 de novembre a Figaró-Montmany. Les jornades estan obertes a tothom i tenen l'objectiu de divulgar i potenciar, mitjançant diverses ponències, les competències en matèria de seguretat en la pràctica d’esports i d’activitats de muntanya.

 • cartell Canvi d'ubicació de la sessió participativa per elaborar el Pla de Salut pública de Figaró 13/11/2023

  La Sessió participativa es durà a terme el dimarts 14 de novembre, a les 7 de la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament i no al Centre cívic, tal com havíem dit inicialment. Avui encara sou a temps de fer la inscripció prèvia a l’Ajuntament (de 10 a 13.30 h) o al Centre Cívic (de 16 a 19 h) o per WhatsApp al 610617249. Recordem que l’Ajuntament de Figaró-Montmany, amb el suport de Diputació de Barcelona, està duent a terme el Pla de salut amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar de les persones del municipi. En una primera fase del Pla, es va elaborar la diagnosi, que va permetre identificar els principals problemes en aquest àmbit. Ara s'ha de fer el Pla d’acció i en aquesta etapa la participació ciutadana és imprescindible per elaborar propostes de millora. Per això obrim diverses vies per facilitar la participació de la ciutadania. A banda de la sessió participativa, també hem obert un qüestionari en línia, que trobareu a l'enllaç d'aquesta notícia o través dels QR del cartell. El qüestionari estarà obert del 25 d’octubre al 17 de novembre. També es podrà respondre presencialment a l'Ajuntament o al Centre Cívic. 

 • Dilluns comencen els treballs d’execució de la franja perimetral de protecció d’incendis forestals del nucli de Figaró 09/11/2023

  Dilluns dia 13 de novembre començaran els treballs d’obertura de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals al voltant del nucli de Figaró. Mentre durin aquests treballs, entre 5 i 6 setmanes, esporàdicament s’hauran de fer talls puntuals de circulació, que s’avisaran amb antelació a tota la població. El projecte implica la tala controlada d’arbres en una franja de 25 metres i es fa en compliment de la Llei 5/2003, de  22  d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

 • L'atur baixa a l'octubre 09/11/2023

  El mes d'octubre les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 40 persones registrades, 21 dones i 19 homes. Això suposa que ha baixat en 1 punt respecte al mes passat. Amb aquest lleuger descens ara a Figaró es registra un 8,93% d'atur. 

  Les dades d’aquests informes s’han extret de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

 • 25N 25N Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones 08/11/2023

  Figaró-Montmany commemora un any més el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, que se celebra el 25 de novembre. Amb la col·laboració de Nàiades del Figueró. Col·lectiu feminista i el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha creat un ampli programa d'activitats que s'allarga durant tot el mes de novembre.

 • cartell Taller de noves masculinitats a l'escola Montmany 03/11/2023

  Arran dels Pressupostos Participatius 2022, dijous es va oferir un taller de noves masculinitats a l'escola Montmany, amb cicle superior. El resultat va ser molt positiu, tant per a l'alumnat com per a l'equip docent que van agrair la proposta. 

 • ventcat Activació en fase d'ALERTA del VENCAT 02/11/2023

  Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT). El Servei Meteorològic de Catalunya informa que avui augmenta la possibilitat que es produeixin ratxes fortes de vent superiors a 20 m/s a tota Catalunya.

 • Comunicació de foc d'esbarjo i cremes agrícoles 02/11/2023

  Recordem que la nova llei indica que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o altres restes que no provinguin d'explotacions agràries. Durant el període comprès entre el 16 d'octubre de 2023 i el 14 de març de 2024, s'ha de comunicar la realització de focs d'esbarjo per part de persones físiques i jurídiques i qualsevol mena de crema de vegetació agrària en microexplotacions o petites explotacions agràries prop de terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta a menys de 500 metres de terreny forestal.

 • horari hivern Canvi d'hora d'hivern 27/10/2023

  Aquest cap de setmana comença l'horari d'hivern. Per aquesta raó a la nit de dissabte 28 a diumenge 29 els rellotges s'hauran de retardar una hora i a les tres seran les dues. 

 • cartell Dilluns 30 d'octubre comença la poda de la carretera de Ribes 27/10/2023

  A partir de dilluns dia 30 la brigada municipal començarà els treballs de poda dels arbres de la carretera de Ribes. Les tasques començaran a l'altura de l'Ajuntament i precisament per la banda on hi ha aquest edifici. Demanem a la població que respecti els senyals de prohibit aparcar que s'aniran actualitzant per tal de facilitar la tasca del personal. 

Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22
Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22