A punt d'esgotar-se el termini per presentar propostes dels pressupostos participatius 2022

Dijous, 29 de setembre de 2022 a les 08:00

Fins aquest divendres dia 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes per als pressupostos participatius a tota la ciutadania a partir de setze anys.

L'Ajuntament té ganes d’escoltar de nou la gent de Figaró-Montmany i de decidir amb vosaltres algunes de les accions que es duran a terme de cara a l’any que ve.

En aquesta nova edició del procés per aquest 2022 es destinaran un total de 30.000 € del pressupost municipal.

Hi poden participar totes les persones empadronades al municipi, o bé inscrites al Registre de Participació Ciutadana, a partir dels setze anys.

Teniu temps fins al 30 de setembre per presentar les vostres propostes, i ho podeu fer a través de les dues vies habituals:

·         Formulari en línia: A través de la plataforma PARTICIPA311

·         Presencialment: A través del formulari en format paper que tothom rebrà a casa i que també es podrà trobar a l’Ajuntament i al Centre Cívic.  
 

Les propostes ciutadanes poden ser sobre qualsevol dels següents temes:
Serveis a les persones: cultura, educació, festes populars, esports, tallers per aprendre, cursos, publicacions, jornades, activitats d’oci, propostes dirigides a la gent gran, als joves, als infants, a les dones, als nous veïns, als nouvinguts, etc.
Medi ambient: gestió i protecció dels espais naturals, promoció de l’entorn del municipi, educació ambiental, senyalització d’itineraris, arranjament de camins, prevenció d’incendis, boscos, iniciatives d’estalvi d’aigua, etc.
Participació de la ciutadania: propostes per les entitats del municipi, propostes per fomentar la participació dels veïns i veïnes, etc.
Serveis urbans: via pública, pavimentació, petites reformes urbanístiques, etc.
Promoció econòmica: campanyes de promoció del municipi, senyalització del patrimoni, turisme, ocupació, comerç, propostes per a les empreses, etc.

Cada persona pot presentar fins a 5 propostes i aquestes s'han d'ajustar els següents criteris:
- El cost econòmic de la proposta no pot superar els 30.000 €. Aquesta valoració de tipus econòmic, així com la resta, serà feta pels serveis tècnics municipals.
- Han de complir la legalitat vigent.
- Les propostes han de ser viables tècnicament.
- Les propostes han de complir amb els criteris d’inclusió social, drets humans, equitat i llibertat religiosa.
- Les propostes han de ser sostenibles mediambientalment. És a dir, no poden comprometre les necessitats de desenvolupament de les generacions futures.
- Si una proposta ja es troba reflectida i recollida al Pla d’Acció Municipal 2021-2023 aquesta serà rebutjada.
- Les propostes no poden comportar un manteniment elevat o comprometre exercicis pressupostaris futurs.
- Han de ser propostes ben argumentades i que donin resposta a una necessitat del municipi.
- Han de promoure l’interès general.
- No poden ser actuacions que ja s’estan portant a terme, ja previstes al pressupost municipal o que facin referencia a subvencions que s’atorguen.

No deixis escapar la possibilitat de proposar i decidir allò que cal per al poble i participa!

En la documentació adjunta hi trobaràs la Guia Pràctica dels Pressupostos Participatius 2022 i el formulari de propostes que cal omplir. Recorda que també pots presentar el formulari directament a través de la plataforma PARTICIPA311.

En aquest procés hi poden participar totes les persones empadronades al municipi o bé, inscrites al Registre de Participació Ciutadana a partir de setze anys.

 

Darrera actualització: 29.09.2022 | 14:09