Avui dilluns 20 de febrer comencen les obres de la nova estació de bombament al carrer Ramon Mestre

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 00:00

Per tal de millorar el funcionament de la xarxa de clavegueram i evitar qualsevol mena d'abocament al riu, s'ha decidit construir una nova estació de bombament d’aigües residuals (EBAR). S'instal·larà al carrer Ramon Mestre i les obres han començat avui dilluns dia 20 de febrer i la previsió és que s'allarguin 6 setmanes. Els treballs s'han pressupostat en 185.130,00 €, que es pagaran gràcies a ajudes rebudes de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. La necessitat de fer aquesta obra ve de les afectacions que el fenomen meteorològic Glòria va provocar al municipi el gener del 2020. Concretament, va quedar afectat el sector nord de la xarxa, al barri que hi ha al costat de l’estació.

En aquell moment es van fer reparacions provisionals, però més endavant hi va haver un altre trencament, que provocava abocaments d'aigua residual al medi procedents dels habitatges ubicats al barri dels carrers Verge de Montserrat, carrer Congost, carrer Ramon Mestre, carrer Dr. Ferran, carrer Josep Sala, carrer de Tagamanent, carrer Dr. Fleming, camí del Bac i Passeig de Montmany. 

L’obra preveu la construcció d’una EBAR, fent una connexió del col·lector en gravetat que recull l’aigua de la zona d’estudi, i construint l'EBAR al marge dret de la vorera (terrenys de la C-17) i des d’aquesta EBAR l’aigua serà impulsada a través d’una canonada a pressió de fossa fins a arribar a la xarxa de clavegueram existent que discorre per la carretera de Ribes a l’altura del Pont de Montmany per sobre de la C-17. 

Es demana a la població que mentre durin les obres previstes, es circuli amb especial atenció en la zona afectada. 

Darrera actualització: 20.02.2023 | 09:09

Imatges