BAN per prohibir fer fogueres i usar coets

Dimarts, 21 de de juny de 2022 a les 00:00

Les altes temperatures i la sequera que arrosseguem de fa mesos, fan que el terme de Figaró-Montmany estigui davant d’un alt risc d’incendi. Per aquesta raó s'ha aprovat un Ban segons el qual fins a l’1 de setembre queda prohibit fer qualsevol mena de foguera, així com la utilització de coets voladors, globus, focs d’artifici o altres artefactes voladors que continguin foc a tot el terme municipal.

 

La darrera setmana a Figaró hem estat pràcticament cada dia en alerta de Nivell 2 del Pla Alfa, ordenat pel Departament d'Agricultura de la Generalitat. Aquesta situació comporta una sèrie de mesures i prohibicions en relació amb la utilització de maquinària que pugui produir espurnes, així com la prohibició de tota mena de focs de barbacoa, excepte les de gas i les d'obra tancades que disposin de mata guspires. S’ha de recordar, també, que al nostre municipi on no hi ha cap punt situat a més de 500 metres de zona boscosa, distància mínima de seguretat establerta per la llei de prevenció d'incendis forestals per fer fogueres o tirar coets. 

A més, es recomana que, si es fan servir bengales infantils, petards, fonts, sortits i volcans, es faci en superfícies amb base de ciment, asfalt o similars, i a una distància mínima de la zona boscosa d'uns 10 metres.

Gaudim tots de la celebració de la revetlla de Sant Joan, però fent-ho amb les garanties de seguretat pertinents per la situació que vivim.

 

Bona revetlla de Sant Joan!

Darrera actualització: 21.06.2022 | 14:05

Documentació

pdf BAN
90,48KB