Comunicació de foc d'esbarjo i cremes agrícoles

Dijous, 2 de novembre de 2023 a les 00:00

Recordem que la nova llei indica que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o altres restes que no provinguin d'explotacions agràries. Durant el període comprès entre el 16 d'octubre de 2023 i el 14 de març de 2024, s'ha de comunicar la realització de focs d'esbarjo per part de persones físiques i jurídiques i qualsevol mena de crema de vegetació agrària en microexplotacions o petites explotacions agràries prop de terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta a menys de 500 metres de terreny forestal.

L'entrada en vigor de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (BOE núm. 85, de 09 d'abril de 2022) prohibeix la crema de restes silvícoles o forestals i declara que només podran cremar restes vegetals agràries les microexplotacions o petites explotacions agràries. Per tant, no es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o altres restes que no provinguin d'explotacions agràries.

Què s'ha de comunicar en aquest període? Les activitats següents a menys de 500 metres de terreny forestal:

Focs d'esbarjo (foguera, foc a terra, foc de llenya o similars)

Cremes agrícoles en cas d'explotacions agrícoles. 

Altres activitats com barbacoes amb carbonet vegetal no és necessari comunicar-les en aquest període.

En cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provinguin d'explotacions agràries, per aquests casos s'ha de demanar una autorització que requereix un informe específic a través del web: https://web.gencat.cat/

On fer la Comunicació?

A l'Ajuntament: De dilluns a divendres de 10.00 a 13.30 hores i els dijous de 17.00 a 20.00 hores

A les oficines de les Delegacions territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

De forma telemàtica seguint aquest ENLLAÇ 

 

Darrera actualització: 02.11.2023 | 12:25