Continua la reducció del nombre d’expedients de regulació d’ocupació al Vallès Oriental

Divendres, 17 de setembre de 2021 a les 00:00

Les dades relatives als expedients del mes de juliol, mostren que continua la reducció del nombre d’expedients de regulació d’ocupació, a mida que l’activitat econòmica es va recuperant.

Segons la nota informativa que ha fet pública el Consell Comarcal del Vallès Oriental, les dades relatives als expedients del mes de juliol  indiquen la tendència a la reducció d’aquests, que ja observàvem en mesos anteriors. A la comarca aquest darrer mes s’han registrat 2 expedients, que han afectat 11 persones.  Aquests expedients però han suposat l’extinció del contracte per a 10 persones. Pel que fa a les dades acumulades entre gener i juliol de 2021, en total s’han registrat 216 expedients, amb una afectació a 3.135 persones.

 A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de juliol i l’afectació sobre  les principals activitats econòmiques afectades, que segueixen sent les que suposen una major interacció social i, per tant, les més afectades per les mesures restrictives vinculades a l’avanç de la pandèmia: l’Hosteleria, el Comerç a l’engròs i al detall, la Indústria manufacturera i les Activitats artístiques i d’entreteniment.

També es pot consultar les dades per municipis al document adjunt d’excel.

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

Darrera actualització: 17.09.2021 | 08:44