Continuarem buscant opcions al tancament de l’oficina del BBVA

Dilluns, 22 de novembre de 2021 a les 14:00

Una de les opcions que ja s’ha posat en marxa és la de cedir un local a Correus per tal que sigui aquesta entitat qui posi un caixer automàtic. També s’ha demanat la possibilitat d’instal·lar un caixer al municipi a les direccions de Banc de Sabadell i Banc de Santander. Aquestes i altres gestions es van exposar divendres en l’Audiència pública que es va portar a terme a la Sala Nou Casino i que va comptar amb la participació d’un centenar de persones. Altres temes que es van tractar van ser el canvi de banda de la zona d’aparcament de la carretera de Ribes i la realització d’un procés de Participació Ciutadana per decidir la instal·lació de càmeres de seguretat.

Ara bé, el tema que va centrar bona part de l’Audiència va ser el tancament de l’oficina del BBVA, que deixa el poble sense cap oficina bancària i ni tan sols cap caixer automàtic. En aquest sentit, tal com es va explicar a l’audiència, una de les primeres possibilitats que es va plantejar l’equip de govern va ser oferir un local al BBVA i pagar el manteniment del caixer, que suposen entre 800 i 1.000 euros mensuals. Aquesta opció, però es va haver de descartar perquè des de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament van advertir que l’ens no pot destinar diners públics a una entitat amb ànim de lucre.

En el transcurs de l’Audiència l’exalcaldessa Maite Carrillo es va oferir voluntària per portar persones que ho necessitin fins a alguns dels caixers automàtics de la Garriga. Després d’ella, altra gent es va oferir i l’Ajuntament es va oferir a estudiar la possibilitat de crear una llista de persones voluntàries per fer aquest servei.

Lògicament, de seguida que es rebi qualsevol notícia respecte a la instal·lació d’un possible caixer es publicarà al web per a informació de totes les nostres veïnes i veïns.

 

CÀMERES DE SEGURETAT

Pel que fa al tema de les càmeres de seguretat de lectura de matrícules a les entrades nord i sud del municipi, al llarg de la reunió es va explicar que la intenció de l’Ajuntament és prendre la decisió a través duna consulta popular, que es portarà a terme durant aquesta legislatura per complir un acord de ple.

APARCAMENT DE LA CARRETERA DE RIBES

Un altre tema que es va posar sobre la taula va ser el canvi  de banda d’aparcament de la carretera de Ribes. Segons es va explicar en la reunió, d’aquesta manera es guanyarien una desena de places d’aparcament i, al mateix temps, es podrien posar les terrasses dels bars a la calçada i sense ocupar les voreres, com fan actualment. La intenció és estudiar totes les situacions i problemàtiques que puguin aparèixer, com la visibilitat dels establiments comercials, i que es buscaran les solucions més adequades per a cada cas.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 08:47