Crida a contenir la despesa d'aigua

Dijous, 7 de de juliol de 2022 a les 01:00

La manca de pluges dels darrers mesos comença a provocar les primeres mancances. Atesa la importància d'un tema com el de l'aigua, creiem que és necessari donar a conèixer i compartir aquesta situació sobre la problemàtica de l'aigua que afecta tothom, els i les regants i els i les veïnes de la nostra població.

L'Ajuntament de Figaró extreu l'aigua de boca per a subministrament de veïns i veïnes de la presa de Can Gil i del pou de Can Bosch. Igualment, la Comunitat de regants del rec de dalt de la riera de Vallcàrquera obté l'aigua per regar els seus camps de la mateixa presa de Can Gil.

Els darrers dies la Comunitat ha entrat una instància a l'Ajuntament on presenta la següent queixa: “Que, de fa ja uns dies estem tenint greus problemes per poder regar a causa de la manca aigua a la conducció a les hores de reg que tenim concedides, amb perjudicis pels cultius dels regants. Això és degut, sembla ser, que s'està agafant aigua de la que tinguin cedida per conveni a aquest Ajuntament al qual m'adreço en hores no pactats. És sobrar, per obvi, manifestar l'imperiosa necessitat d'aigua per a la pervivència dels cultius dels regants. Sol·licito: Es respectin les hores acordades per a la presa d'aigua que tenim convenides amb aquest Ajuntament, que és de nit, i es restitueix de forma immediata la disposició d'aigua diürna a la conducció de la nostra Comunitat de Regants”.

Davant d'aquesta queixa i per tal que tothom sigui conscient de la posició de l'Ajuntament adjuntem la resposta que se'ls ha fet i també adjuntem informe emès per GIACSA sobre la “Captació d'aigua a la riera de Vallcàrquera”.

Paral·lelament, fem una crida a tota la ciutadania per tal que es contingui la despesa d'aigua. Recordem que està prohibit omplir piscines i sol·licitem que se suprimeixi tant com sigui possible el reg de jardins. L'objectiu final és intentar solucionar, tant com sigui possible, la problemàtica existent per això preguem el compliment estricte d'aquestes mesures.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 13:42