El curtmetratge 'Can Gardell', de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti rep el premi del Jurat del ForadCamp 2022

Dilluns, 19 de setembre de 2022 a les 00:00

​El ForadCamp ha tornat aquest cap de setmana del 17 i 18 de setembre al Figaró-Montmany amb una XI edició. A banda del film guanyador, 'El día que volaron la montaña', d’Alba Bresolí Aliberch, s’emporta una menció del Jurat de la Mostra, també el Premi del Públic i la menció ‘ex aequo’ de l’Associació Cultural de Granollers, un reconeixement que ha compartit amb 'Memoria', de Nerea Barros.  'Some Kind of intimacy' de Toby Bull ha obtingut el Premi Festhome de Distribució. D'altra banda, el llargmetratge 'Pedra Pàtria' ha tingut una gran acollida i el col·loqui amb el director, Macià Florit Campins, va estar molt ben valorat. Un total de dues-centes persones han passat al llarg dels dos dies que ha durat aquesta Mostra de Cinema feta amb esperit innovador i crític.

A més de la Secció oficial competitiva, s'han ofert altres espais i activitats a l’aire lliure relacionats amb el cinema, als peus del Parc Natural del Montseny. En una sòlida i diversa Secció oficial s'hi ha projectat una dotzena de treballs provinents del Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, coproduccions de Sud Àfrica i França, Hongria i Bèlgica, i una àmplia presència de curts del territori espanyol.

 

El palmarès de l'XI ForadCamp és el següent: :_

- El jurat d’aquesta edició, format per Cloe Masotta, Rubén Margalló i Federico Delpero, ha atorgat el Premi al millor curtmetratge (guardonat amb el trofeu ForadCamp i 300 € en metàl·lic), per a Can Gardell, de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti,per la projecció d'una mirada crítica, i no exempta d'ironia, a un món rural plantejat com a fetitxe neoliberal.” Aquest jurat també ha atorgat una menció especial a El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch, “per mostrar la capacitat del cinema per preservar els vestigis d’una realitat en extinció a El dia que volaron la montaña…"

- El Premi de Distribució, patrocinat per Festhome i atorgat per l’Associació INDOC, ha estat per a Some Kind of intimacy de Tony Bull, "per ser un retrat honest, en el qual el director, amb pinzellades mínimes, retrata la relació entre els éssers humans i la natura, entre la vida i la mort”.

- La Menció Especial que atorga l’Associació Cultural de Granollers, ha estat 'ex aequo' a les pel.lícules: Memoria, de Nerea Barros i El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch. La Menció ha estat atorgada en reconeixement al treball i bon ús en la narració, la fotografia I el muntatge.

-I, finalment, el Premi del Públic ha anat a El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch.

A més de la Secció Oficial, els assistents han pogut participar en el ForadCamp Lounge, l’espai de trobada amb les directores amb obres a competició presents enguany: l’Alba Bresolí Aliberch, directora de El día que volaron la montaña, Silvia Subirós, de Can Gardell i l’Elena Molina, Yungay 7020. Un interessant intercanvi de plantejaments i actituds davant la realitat i la narrativa audiovisual, i un posicionament crític comú davant el món que ens envolta.

Completen la Mostra de cinema amb la Natura 2022, la passejada els Rius de cinema i el ForadCamp Off amb el  llargmetratge Pedra pàtria, de Macià Florit Campins. Després de la seva projecció, la sala del Nou Casino s’ha convertit en un espai de conversa, preguntes  i reflexions amb el seu realitzador; un col·loqui proper i molt ben valorat.

La Mostra és possible gràcies a la col·laboració i el suport a la Diputació de Barcelona, la masia Can Plans, Casa Tia Júlia, Apren, Vermuts Miró, l’Associació Cultural de Granollers, als Cineastes de Granollers i a Elsabeth Produccions.

ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOC.

Darrera actualització: 19.09.2022 | 12:17