El Vallès Oriental serà comarca pionera en abordar la diversitat religiosa als cementiris

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 00:00

L'objectiu és avançar-se a una realitat que arribarà ben aviat per tractar una situació que és molt sensible com és el ritual de l’enterrament de les persones.

El Vallès Oriental comença a treballar en l’abordatge dels cementiris multiconfessionals. Per fer-ho, el Consell Comarcal ha demanat a la Diputació de Barcelona un acompanyament per fer un estudi prospectiu i estudiar propostes que donin solució a una demanda que anirà en augment.

Els representants de l’ens provincial han presentat al Consell d’Alcaldies el document “Cementiris i diversitat”, en el que ha estat el primer Consell d’Alcaldies presencial que se celebra des de la pandèmia, que es va fer dimecres al Teatre-Auditori Can Palots de Canovelles.

El document planteja un treball prospectiu a la comarca que es portarà a terme en diferents fases. Les actuacions inclouen una aproximació demogràfica i sociològica a la gestió de la diversitat religiosa als cementiris i l’anàlisi de la realitat existent. També es farà una diagnosi de les necessitats versus disponibilitats i les opcions i alternatives. Es faria en tots els municipis de més de 1.000 habitants, i els municipis de menys de 5.000 habitants que hi vulguin participar. En aquesta implementació hi participarien, a més de la Diputació, el Consell Comarcal i els ajuntaments, les persones referents territorials de les comunitats.

La idea és donar resposta als reptes que es plantegen des d’un punt de vista d’espai físic com sociològic, per tal de reconèixer la diversitat de les persones que viuen als nostres pobles i ciutats, garantir el dret a la igualtat de tracte i la no discriminació en l’àmbit religiós, donar veu a les comunitats confessionals en la definició de necessitats, preveure les ressonàncies en la ciutadania –importància de la comunicació i el diàleg- i avançar cap a l’adaptació dels serveis a una societat diversa més enllà de les necessitats derivades de la Covid-19.

Per més informació podeu visitar la notícia que s'ha fet al web del Consell Comarcal

Darrera actualització: 11.11.2021 | 10:10