Figaró estrena una gimcana digital per donar a conèixer els secrets del municipi

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 00:00

És un joc de pistes digital, completament gratuït, que converteix la visita al municipi en una experiència de joc i entreteniment, i que es pot fer en qualsevol moment. En total, hi ha 12 enigmes en 1,8 km de recorregut per tot el nucli del municipi. Per començar només cal escanejar amb el mòbil el codi QR que es troba al punt d'inici, davant de l’Ajuntament.

Des de l'Ajuntament de Figaró-Montmany impulsem la gimcana digital turística ‘Àngels i dracs’. És un joc de pistes en línia nascut amb l’objectiu de conèixer els secrets del municipi des d’un punt de vista diferent a través de l’entreteniment.

‘Àngels i dracs’ és un joc apte per a tots els públics que té com a objectiu transformar l'experiència turística en un entorn d'entreteniment, en què se sumen història, coneixement i entreteniment.

Està basat en una història fictícia que se centra en un episodi de vida de l’arcàngel Rafael, patró del municipi. L’arcàngel guia Tobies en un viatge per trobar Sara, però abans hauran de vèncer una maledicció del dimoni, que està enamorat de la mateixa senyora.

És, en definitiva, una història d’aventures on s’han d’anar resolent diferents pistes i que té com a escenari el nucli del municipi, passant pels elements clau del nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Des de les Escales de l’Àngelus fins a la plaça Major, passant per l’edifici de l’Ajuntament i bona part dels edificis modernistes que tenim al nostre poble.

En total, hi ha 12 enigmes, en 1,8 km de recorregut pel passeig, amb una durada aproximada de 60 minuts.

La intenció final d’aquest projecte és augmentar l’interès cultural i la curiositat pel nostre patrimoni incentivant el turisme cultural de qualitat, descentralitzat i atemporal per, d’aquesta manera, incentivar l’arribada de nous visitants que potenciïn l’activitat econòmica del municipi.

Per començar a jugar només cal escanejar, amb el mòbil, el codi QR que es troba tant a l’edifici de l’Ajuntament, com en diversos punts del municipi o en les targetes que hi ha a comerços, el Punt d’Informació Turística, l’Ajuntament o el Centre Cívic. Jugar és completament gratuït i es pot fer en  qualsevol moment. El joc es pot fer en català, castellà i anglès.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 12:50

Imatges