Figaró-Montmany recull 100 propostes en els pressupostos participatius de 2021 i 19 dels pressupostos participatius joves

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 08:45

Figaró ha posat en marxa una nova edició dels pressupostos participatius i ho ha fet amb força. En aquests dos primers mesos en què les fases inicials de difusió i de recollida de propostes han estat les protagonistes, s'han obtingut fins a 100 propostes. D'entre aquestes se sumem les presentades enguany i les recuperades del 2019, en què la pandèmia va obligar a deixar el projecte en pausa. En aquesta nova edició, l'Ajuntament ha posat a l'abast de la ciutadania fins a 40.000 € en els pressupostos generals, i 10.000 € perquè el jovent fes arribar propostes en la primera edició dels pressupostos participatius joves. 

Ara ens trobem tot just en la fase de valoració de propostes i a mitjans de novembre celebrarem la votació final de les que seran validades pels tècnics i tècniques municipals d'acord amb els criteris que han de complir totes elles

Les figaronenques i els figaronencs tenen idees i propostes, i sobretot ganes de fer coses pel municipi. S’ha fet evident amb l’excel·lent acollida dels pressupostos participatius, en què s’han recollit un total de 100 propostes via la plataforma en línia "Decidim Figaró", les urnes de l'Ajuntament i el Centre Cívic i els punts itinerants organitzats conjuntament amb la Comissió Permanent de Participació Ciutadana en aquestes darreres setmanes.

 

Com avançàvem, entre aquestes propostes recollides n'hi ha 33 que se sumen del procés participatiu engegat el 2019, aturat per la crisi sanitària de la COVID-19 a mitjans de març. Des de l'Ajuntament s'ha fet un esforç extra per parlar una a una amb totes les persones que van fer propostes en aquell moment per recuperar totes aquelles que els proposants han comunicat que desitjaven mantenir i incloure en el present procés.

 

Tant pel que fa a la convocatòria en l’àmbit general com a la de joves, s’han rebut propostes en diferents àmbits i que van des de la seguretat ciutadana a la sostenibilitat, passant per algunes que afecten la via pública, les infraestructures i recursos, l'entorn natural o la mobilitat, entre altres.

 

PRIMERS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JOVES

En aquesta edició de 2021 també s’ha obert un procés paral·lel de pressupostos participatius destinat als joves de 14 a 30 anys, en la qual s’han rebut un total de 19 propostes. Aquestes s'han recollit també entre la plataforma "Decidim Figaró", les urnes de l'Ajuntament, el Centre Cívic i els punts itinerants organitzats de bracet de la Comissió Permanent de Participació Ciutadana. A més a més, durant aquest mes de setembre s'han celebrat dues sessions participatives amb joves de diferents franges d'edat, les quals han permès crear espais de debat i reflexió al voltant de com invertir els 10.000 € a l'abast de tots ells i elles. En aquestes sessions els i les joves han aprofitat l’ocasió per presentar propostes.

 

VALORACIÓ DE LES PROPOSTES I VOTACIÓ FINAL

Així doncs, el procés de validació de les propostes per comprovar que compleixen els criteris establerts ja està en marxa, i serveis tècnics municipals ja hi està treballant de valent. D’aquest procés en sortiran les possibles propostes que es podran portar a terme i que es decidiran també de manera participativa amb un procés de votació que es portarà a terme entre el 15 de novembre i el 10 de desembre. Finalment, entre l’11 i el 22 de desembre es presentaran els resultats del procés participatiu on coneixerem les propostes guanyadores.

 

Des de l'Ajuntament volem donar les gràcies i l'enhorabona a la ciutadania de Figaró per la seva participació i interès en el desenvolupament d'un projecte que, malgrat les circumstàncies excepcionals de pandèmia, ha evidenciat que gaudeix de bona salut. També agrair la presència i la col·laboració dels i les membres de la Comissió de Participació per seguir treballant en un dels projectes més consolidats al nostre municipi.

 

 

Darrera actualització: 08.10.2021 | 13:39

Imatges

Sessió participativa amb joves Pressupostos Pressupostos