Ha començat la vacunació contra la COVID i la grip per a persones majors de 60 anys, col·lectius de risc i dones embarassades

Dimecres, 19 de d’octubre de 2022 a les 00:00

El dilluns 17 d’octubre es va iniciar la campanya de vacunació, de manera que les persones més grans de 60 anys ja poden demanar cita al consultori o través d’internet per posar-se la quarta dosi de la vacuna de la Covid, adaptada a la variant dominant del virus, l'òmicron, que es posa conjuntament amb la vacuna de la grip, una a cada braç.

També col·lectius de risc i dones embarassades

A més dels majors de 60 anys, també s’ha obert la vacunació per a les persones amb malalties cròniques o factors de risc, com diabetis o malalties cardiovasculars, que les fan més propenses a patir complicacions si s'infecten i emmalalteixen.

També a les persones amb immunodepressió i les dones embarassades o que han parit en els últims mesos, que també es consideren un col·lectiu de risc.

En qualsevol cas, la quarta dosi de la Covid es pot posar quan hagin passat 5 mesos de l'administració de l'anterior, i en el cas d'haver passat la malaltia, també 5 mesos després.

Aquest interval es redueix a 3 mesos en les persones més grans de 80 anys, perquè en aquestes edats la pèrdua de la immunització és més ràpida.


 

Darrera actualització: 19.10.2022 | 10:58