La crema de restes vegetals a l’entorn agrícola i silvícola no està permesa

Dijous, 10 de de novembre de 2022 a les 00:00

La llei 7/2022 de Residuos y suelos contaminados para una economia circular, que es va aprovar el 9 d’abril, en el punt 27.3 especifica que No està permesa la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. A principis d'octubre es va aprovar per ponència, una esmena a una altra llei (la llei de la PAC) per tal de derogar aquest article 27.3. Però fins que aquesta llei no estigui aprovada i publicada al BOE, cosa que no es preveu fins a finals d’any, la prohibició de la crema de restes vegetals segueix vigent. Per aquesta raó es recomana esperar que la llei surti aprovada al BOE abans de demanar el permís de crema. 

Adjunt incloem un informe elaborat pels Serveis Jurídics de l’FMC, que detalla tot el procés. 

Només hi ha dues excepcions que permeten la crema. Una, per motius fitosanitaris, que poden sol·licitar professionals agraris i propietaris i gestors forestals i l’altra per prevenció d’incendis. 

Des de la Generalitat de Catalunya ofereixen consells de què fer amb les restes vegetals que no es poden cremar. Entre altres coses, proposen triturar i incorporar les restes als sòls, gestionar-les per a la producció de biomassa o portar les restes vegetals a una planta de compostatge.

Darrera actualització: 10.11.2022 | 14:24