La Diputació posa en marxa el procés per portar caixers mòbils a municipis com Figaró

Dilluns, 24 d'abril de 2023 a les 00:00

S'ha engegat el procés administratiu per contractar un servei de caixer mòbil. La idea és aquest servei arribi a sis municipis del Vallès Oriental, entre els quals hi ha el Figaró. Una vegada estigui en funcionament, segons especifiquen les bases del concurs, el caixer mòbil vindrà dues vegades al mes.

A continuació repliquem la notícia apareguda al bisetmanari El 9 Nou el divendres 21 d'abril: 

La Diputació promou un caixer mòbil a sis municipis vallesans

L’acció també arribarà a set pobles del Moianès. No tenen banc i sumen menys de 5.000 veïns

EL 9 NOU
La Diputació tira endavant un procés administratiu per contractar un servei de caixer mòbil que faciliti la retirada d’efectiu als veïns de municipis de menys de 5.000 habitants que no tenen ni entitat financera ni cap altre sistema per aconseguir diners en metàl·lic. Està previst que arribi a sis municipis del Vallès Oriental: Sant Pere de Vilamajor (4.671 habitants), Figaró (1.127), Santa Maria de Martorelles (882), Campins (540), Fogars (467) i Tagamanent (325). També a set del Moianès: Calders (1.063 habitants), Castellcir (753), Monistrol de Calders (716), Sant Quirze Safaja (660), L’Estany (408), Collsuspina (387) i Granera (85). Les poblacions de més de 1.000 habitants rebran la visita dels caixers mòbil dos cops al mes. Si tenen menys de 1.000 habitants, hi passaran un cop al mes. Està previst que 96 municipis de les comarques de Barcelona es beneficiïn de la iniciativa. La xifra es podria incrementar amb l’oferta que facin les empreses que es presentin al concurs o a partir de modificacions de contracte plantejades per la Diputació.
Es treballa perquè el servei pugui arrencar a la tardor. El caixer es desplaçarà incorporat en un vehicle en una iniciativa que parteix del model de funcionament del Bibliobús, que acosta el servei de biblioteca als municipis més petits. Les bases estableixen que l’empresa dissenyarà les rutes. Els horaris fixats són de 9 del matí a 2/4 de 6 de la tarda en horari d’hivern (de l’1 d’octubre al 31 de març) i de 9 del matí a 8 del vespre en horari d’estiu (de l’1 d’abril al 30 de setembre). La licitació es fa per dos anys i serà renovable per dos anys més. Entre els municipis que rebran el caixer mòbil, n’hi ha que en els darrers anys han perdut el servei bancari. És el cas de Figaró, on el BBVA va tancar l’oficina que hi tenia. Per l’alcalde Ramon Garcia, la iniciativa és positiva. Però “un cop cada 15 dies em sembla poc”, diu. “Creiem que almenys hauria de ser un dia per setmana”, demana. En d’altres, com Campins, no hi ha hagut mai oficina bancària. “No ens ha arribat cap demanda de veïns per tenir un caixer. La gent s’ha acostumat molt a pagar amb targeta”, diu l’alcaldessa, Imma Font. Tenir-ne, però, “seria un servei més” i “tot el que sigui acostar serveis és bo”. Tampoc ha tingut mai banc Santa Maria de Martorelles. “És magnífic que ho facin. Serà un gran què tot i que sempre hauríem preferit poder tenir-ne un les 24 hores del dia. Fins i tot, teníem molt clar l’espai on poder-lo posar”, diu l’alcalde, Rodolf Casas. Per ell, “un cop al mes és molt poc”. Troba a faltar més diàleg de la Diputació amb els ajuntaments per conèixer les necessitats dels pobles. Fonts de la Diputació han detallat que es va avaluar posar caixers fixos però es va descartar perquè la despesa era molt superior pel cost dels aparells. Les Franqueses va fer un concurs públic per instal·lar un caixer al casal d’avis a Bellavista, un barri que s’ha quedat sense cap banc. L’única oferta presentada s’ha hagut de descartar perquè no complia les bases fixades.

Darrera actualització: 24.04.2023 | 11:28