La Mostra de Cinema amb la Natura celebra la seva 10ª edició aquest cap de setmana

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 03:00

Després de la darrera edició, reformulada per la crisi sanitària de la Covid-19, el desè ForadCamp recupera la Secció Oficial. Aquesta secció comptarà amb 12 curts de no ficció, provinents d'arreu del món. La meitat dels treballs són estrenes nacionals.

Dotze peces seleccionades amb molta cura: cinema personal, independent, fet amb esperit innovador, crític i reflexiu amb la relació que mantenim amb la naturalesa. Un bosc alemany, el desert d’Oman, un municipi de l’Àrtic polar... Fins a 12 escenaris que converteixen la natura en preguntes i en propostes cinematogràfiques fascinants, produccions de França, Alemanya, Noruega, Dinamarca, Bèlgica, Espanya, Iran i Perú. Es projectaran dissabte i diumenge a la tarda.

 

El jurat d’aquesta Secció Oficial que atorgará el premi al Millor Documental (guardonat amb el trofeu ForadCamp i 300 € en metàl·lic), està format per tres professionals del món del cinema: Anna Sanmartí, Jonathan Darch i Margot Mecca.

 

A més del premi al Millor Documental, els curtmetratges també optaran al premi Festhome de Distribució (bonus d’ajuda a la distribució del projecte dins de la mateixa plataforma), la Menció Associació Cultural de Granollers i al Premi del Públic, atorgat per les persones assistents, les quals, amb el seu vot, participaran d’un sorteig d’una estada de cap de setmana a la masía de Can Plans, patrocinadora de la mostra.

El dissabte a les 17.00 es passarà el llargmetratge “Une année polaire” (Professor a Groenlàndia), de Samuel Collardey, estrenat el 2018 i seleccionat al Festival de Sundance. Una pel·lícula que podran gaudir mainada i no tant mainada. A més, al ForadCamp Lounge es podrà escoltar i debatre amb els directors de la secció oficial presents a la Mostra. 

Com cada any, també s’ofereix la tradicional passejada per la natura guiada per Aprèn. Aquesta vegada farem un “Passeig a vol d’ocell a la recerca d’aus amb futur cinematogràfic”, on aprofitarem el pas d’aus migratòries per a observar i escoltar ocells pel camí de les caramelles, al peu de la Cuspineda, serà el diumenge 26 a les 10.30 del matí. 

Des de l’organització s’aposta per unes projeccions amb totes les mesures preventives pel que fa a la higiene i a les distàncies, adaptant l’aforament a l’establert per la normativa vigent i amb reserva prèvia, per a què sigui compatible l’activitat cultural amb la prevenció de la covid-19 per a totes les persones assistents.

 
ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOC.

 

+ info: https://foradcamp.com

 

Totes les activitats són gratuïtes. Reserva d’entrades aquí 

Darrera actualització: 24.09.2021 | 12:13