Nova instal·lació de caldera de biomassa forestal pel Centre Cívic del Figaró

Divendres, 19 de març de 2021 a les 00:00

El Centre Cívic del Figaró disposa de caldera de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta. Aquest equipament, que s’inclou en el projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, ha estat visitat aquest dijous pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb l’alcalde de Figaró-Montmany, Ramon Garcia.

La caldera instal·lada al Centre Cívic del Figaró dona aigua calenta i calefacció pel conjunt de l’equipament, té una potència de 100 kW amb un consum tèrmic de 63.467 kWh anual de 18 tones d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic anual de 17.699 euros i una reducció de 12 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 35 m³ de magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament de la instal·lació.

El projecte Biomassa pel clima compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a un total de 14 calderes de biomassa per donar servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 "Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones" i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Darrera actualització: 19.03.2021 | 09:12