Primera edició dels Pressupostos Participatius Joves 2021

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 00:00

Fins al 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes per a totes les persones joves d’entre 14 i 30 anys de Figaró-Montmany.

Comença la 1a edició dels #Pressupostosparticipatiusjoves! Un procés participatiu que té l’objectiu principal de promoure la participació dels i les joves d’entre 14 a 30 anys del municipi i fomentar que siguin ells i elles les protagonistes reals de les polítiques locals de joventut.

Per aquest motiu, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Figaró-Montmany ha destinat un total de 10.000€ que han de servir per finançar les propostes presentades i votades per vosaltres. 
 

Qui hi pot participar?
Hi poden participar totes les persones joves d’entre 14 i 30 anys (ambdós inclosos) empadronades al municipi o inscrites al Registre de Participació Ciutadana.


Com hi puc participar?
De l’1 d’agost i fins al 30 de setembre de 2021 pots presentar les teves de idees a través del formulari de propostes. Podràs elaborar un màxim de cinc propostes perquè s’incloguin en els pressupostos participatius joves 2021.

El formulari  per participar en la fase de recollida de propostes el podràs trobar: 

  • Formulari On-line: A través de la plataforma Decidim Figaró
  • En paper: Adjunt en aquesta mateixa carta o bé, a l’Espai Jove, al Centre Cívic i a l’Ajuntament de Figaró. Si fas servir aquesta opció, caldrà que lliuris el formulari a les urnes que trobaràs en els mateixos punts de recollida del formulari.
     

Sobre quins temes puc fer propostes?
Pots fer propostes adreçades als i les joves del Figaró sobre els següents àmbits:

  1. Cultura, festes i oci alternatiu: activitats culturals, festes populars, etc.
  2. Educació/Formació: cursos, jornades, tallers per aprendre, serveis d’orientació, activitats de lleure, ampliació de serveis educatius per als i les joves, etc.
  3. Esport: activitats esportives, noves instal·lacions esportives, etc.
  4. Emancipació: treball, habitatge, salut i d’altres temàtiques socials vàries que poden preocupar a les persones joves de Figaró.
  5. Participació: nous espais de participació per als i les joves, serveis/actuacions per a les entitats i col·lectius joves del poble, etc. 
  6. Igualtat i gènere: jornades, tallers i cursos de sensibilització, campanyes d’igualtat, actuacions contra la discriminació, espais liles, etc. 
     

Quins criteris han de complir les propostes?

  1. El cost econòmic de la proposta no pot superar els 10.000 euros.
  2. Les propostes han de complir la legalitat.
  3. Les propostes han de ser viables tècnicament.
  4. Les propostes han de ser inclusives socialment i igualitàries des de la perspectiva de gènere, ètnia, religió, color, sexe i origen social.
  5. Les propostes han de ser sostenibles ambientalment. És a dir, no poden comprometre les necessitats de desenvolupament de les generacions futures.
  6. Si una proposta ja es troba reflectida i recollida al Pla Local d’Adolescència i Joventut actual, serà rebutjada.
  7. Les propostes no poden comportar un manteniment elevat o comprometre exercicis pressupostaris futurs.

 

JOVES, PARTICIPA, DIGUES LA TEVA I DECIDEIX!

En la documentació adjunta hi trobaràs la Guia Pràctica dels Pressupostos Participatius Joves 2021 i el formulari de propostes que cal omplir. Recorda que també pots presentar el formulari directament a través de la plataforma Decidim Figaró.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 09:56