Requeriment de cribratge a la població de Figaró-Montmany

Dimarts, 2 de febrer de 2021 a les 00:00

El passat dia 26 de gener l'alcalde es va dirigir al director executiu del sector sanitari del Vallès Oriental, per a sol·licitar-li el cribratge massiu dels nostres veïns, a causa dels elevats índexs relatius a la COVID-19 a la nostra població.

L'índex de risc estava situat en 3.308,54, la incidència acumulada de diagnosticats en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants era de 1.615,80 i, finalment, la taxa de reproducció era de 2,05, tal com en el seu moment es va publicar al web municipal. La resposta del director ha estat que, havent-ho consultat amb els departaments corresponents, no es considera necessari realitzar el cribratge massiu a la nostra població, perquè no existeix un brot epidèmic. Figaró, en ser un poble amb pocs habitants, la taxa tendeix a disparar-se per sobre de la mitjana de referència en el moment en què pugen els contagis.

Per això, no hem d'alarmar-nos davant aquesta situació. Les recomanacions es basen en seguir les mesures de contenció del virus acordades per la Generalitat: l'ús permanent de la mascareta, mantenir la distància social, reunions d'un màxim de 6 persones, rentat de mans i, en la mesura que sigui possible, evitar sortir de casa i complir el toc de queda.

Desafortunadament alguns dels nostres veïns no compleixen amb l'anteriorment esmentat, per la qual cosa es posen en perill i també a la resta de veïns, demostrant una falta de solidaritat. Des del consistori s'han cursat instruccions als nostres Guàrdies Municipals perquè extremin la vigilància amb la finalitat d'identificar, denunciar i sancionar a aquestes persones irresponsables.

Darrera actualització: 02.02.2021 | 11:00