Rodalies centra el primer Consell d’Alcaldies de la legislatura

Dijous, 16 de novembre de 2023 a les 00:00

Canovelles va acollir dimecres el primer Consell d’Alcaldies de la legislatura. Les obres de desdoblament de la línia R3 de Rodalies va ser el primer tema tractat a la trobada d’alcaldes i alcaldesses. El secretari general d'Infraestructures del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Xavier Flores, va exposar l’evolució de les obres de desdoblament des de Montcada a Ripoll. Segons va explicar, de moment s’estan complint els terminis, que preveuen que a mitjans de gener acabi la primera fase (estacions i passos a nivell) i es restableixi la circulació. Estan previstes noves fases: l’estiu del 2024 (instal·lació de la doble via i adequació de ponts, que comportarà un nou tall) i estiu de 2025 (senyalització, que no preveu cap tall de circulació). Es preveu que tota l’obra estigui acabada l’estiu del 2025.

Pel que fa al Vallès Oriental la situació és la següent:

La Garriga-Parets del Vallès: en execució les obres de desdoblament, modernització i millora de les estacions (Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga). Inversió: 155 M€.

Centelles-la Garriga: contracte de redacció de l’estudi informatiu del desdoblament licitat el setembre de 2023.

Mollet del Vallès: licitació el 2023 de la redacció del projecte de construcció del desdoblament i integració urbana.

Mollet del Vallès-Montcada: licitat al juliol el contracte de redacció de l’estudi informatiu del desdoblament entre Mollet Sta. Rosa i Montcada Bifurcació. A l’estudi informatiu s’incorporarà un estudi funcional de tot l’àmbit.

 

Darrera actualització: 16.11.2023 | 09:12