S'activa el Pla Inuncat en fase d'alerta

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 00:00

Les previsions meteorològiques han fet que s'activi el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA, perquè es preveuen precipitacions, que poden ser intenses. 

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA. Aquest dilluns dia 30 s'esperen precipitacions que poden ser intenses i poden afectar a gran part del territori català, especialment a les comarques del litoral i prelitoral sud i centre on serà més probable que vagin acompanyats de tempesta. L'episodi s'iniciarà al Sud amb intensitats que poden superar els 20 mm. en 30 minuts i a partir de primeres hores del matí s'estendrà cap al NE, afectant les comarques del prelitoral i litoral fins al Garraf. A les comarques del litoral la intensitat es preveu que s'intensifiqui i poguí superar els 40 mm. en 30 minuts. A partir del migdia les precipitacions intenses ampliaran la seva zona d'afectació cap a les comarques de la Catalunya central i Pre-Pirineu i Pirineu, central i a ultima hora de la tarda també l'occidental.

Recordem que per aquestes situacions de xàfecs intensos acompanyats de tempesta, Protecció civil recomana, especialment per demà, molta precaució en la mobilitat i les activitats a l'aire lliure.
Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.
 

Darrera actualització: 30.08.2021 | 10:12