Salut posa en marxa un nou model de gestió de les consultes i visites de l'atenció primària no urgents

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 00:00

El projecte s’inicia amb la posada en marxa del web Programació per motius, on la ciutadania pot escollir entre els 22 motius freqüents de consulta i, d'aquesta manera, cada cas pugui ser adreçat directament al professional més adequat.

L’eina permet que qualsevol ciutadà pugui detallar el motiu de la seva consulta, des de la cura d’una ferida, un problema físic o la gestió de tràmits administratius. Aquesta breu gestió preveu agilitzar i facilitar l’accés a l’atenció primària, ja que permetrà programar el tipus de visita que millor s’adapti a les necessitats de la persona. Durant la primera setmana que ha funcionat l’eina s’han programat prop de 75.000 cites.

Maneres d’accedir al web Programació per motius
Existeixen dues vies d’accés a l’eina Programació per motius. Per una banda, es pot entrar des de la web a través de https://citasalut.gencat.cat/. Un cop oberta la pàgina, caldrà identificar-se amb el CIP. Seguidament l’usuari rebrà un codi per SMS al seu telèfon, que haurà d’introduir en la pestanya pertinent. Fet aquest pas, se li donarà accés a la pantalla principal.

L’altra opció és accedir des de La Meva Salut. L’apartat Cita Prèvia redirigirà automàtica a la nova eina.

De moment aquesta eina estarà disponible pels ciutadans dels centres que tinguin els sistemes d’informació adaptats al nou model; la resta de la ciutadania continuarà programant la seva cita com ho estava realitzant.

Darrera actualització: 03.11.2021 | 10:02