S'està acabant el termini per presentar prospostes a la 2ª edició dels Pressupostos Participatius Joves!

Dijous, 29 de de setembre de 2022 a les 08:10

Fins aquest divendres 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes per a totes les persones joves d’entre 14 i 30 anys de Figaró-Montmany.

Els #Pressupostosparticipatiusjoves!, són procés participatiu que té l’objectiu principal de promoure la participació dels i les joves d’entre 14 i 30 anys del municipi i fomentar que siguin ells i elles les protagonistes reals de les polítiques locals de joventut. Per aquest motiu, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Figaró-Montmany torna a destinar un total de 10.000 € que han de servir per finançar les propostes presentades i votades per vosaltres.

 

Qui hi pot participar?
Hi poden participar totes les persones joves d’entre 14 i 30 anys (ambdues incloses) empadronades al municipi o inscrites al Registre de Participació Ciutadana.


Com hi puc participar?
Fins aquest divendres 30 de setembre de 2022 pots presentar les teves idees a través del formulari de propostes. Pots elaborar un màxim de cinc propostes perquè s’incloguin en els pressupostos participatius joves 2022.

El formulari per participar en la fase de recollida de propostes el pots trobar a:

 • A la plataforma PARTICIPA311 FIGARÓ
 • A l’Espai Jove, al Centre Cívic i/o a l’Ajuntament de Figaró, en format paper. Si fas servir aquesta opció, cal que lliuris el formulari a les urnes que trobaràs en els mateixos punts de recollida.


Sobre quins temes puc fer propostes?
Pots fer propostes adreçades als i les joves del Figaró sobre els següents àmbits:

 1. Cultura, festes i oci alternatiu: activitats culturals, festes populars, etc.
 2. Educació/Formació: cursos, jornades, tallers per aprendre, serveis d’orientació, activitats de lleure, ampliació de serveis educatius per als i les joves, etc.
 3. Esport: activitats esportives, noves instal·lacions esportives, etc.
 4. Emancipació: treball, habitatge, salut i d’altres temàtiques socials vàries que poden preocupar a les persones joves de Figaró.
 5. Participació: nous espais de participació per als i les joves, serveis/actuacions per a les entitats i col·lectius joves del poble, etc. 
 6. Igualtat i gènere: jornades, tallers i cursos de sensibilització, campanyes d’igualtat, actuacions contra la discriminació, espais liles, etc. 


Quins criteris han de complir les propostes?

 1. El cost econòmic de la proposta no pot superar els 10.000 euros. Aquesta valoració de tipus econòmic, així com la resta, serà feta pels serveis tècnics municipals.
 2. Han de complir la legalitat vigent. 
 3. Han de ser viables tècnicament.
 4. Han de complir amb els criteris d'inclusió social, drets humans, equitat i llibertat religiosa.
 5. Han de ser sostenibles ambientalment. No poden comprometre les necessitats de desenvolupament de les generacions futures.
 6. Si una proposta ja es troba reflectida i recollida al Pla Local d'Adolescència i Joventut 2022-2025, aquesta serà rebutjada.
 7. No poden comportar un manteniment elevat o comprometre exercicis pressupostaris futurs.
 8. Han de ser propostes ben argumentades i que donin resposta a una necessitat del municipi.
 9. Han de promoure l’interès general.
 10. No poden ser actuacions que ja s’estan portant a terme, ja previstes al pressupost municipal o que facin referència a subvencions que s’atorguen.

 

JOVE, PARTICIPA I DIGUES LA TEVA!

En la documentació adjunta hi trobaràs la Guia Pràctica dels Pressupostos Participatius Joves 2022  i el formulari de propostes que cal omplir. Recorda que també pots presentar el formulari directament a través de la plataforma PARTICIPA311.

Darrera actualització: 29.09.2022 | 12:36