Tornem a posar en marxa els pressupostos participatius amb una partida de 40.000 €

Divendres, 30 de juliol de 2021 a les 00:00

Fins al 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes a tota la ciutadania a partir de setze anys.

Tenim ganes d’escoltar la gent de Figaró-Montmany i de decidir amb vosaltres algunes de les accions que s’han de dur a terme de cara a l’any que ve.

Per aquesta raó, després d’un any de parèntesi, tornem a engegar els pressupostos participatius. En aquesta edició dels Pressupostos Participatius 2021 es destinaran un total de 40.000 € del pressupost municipal, incrementant els que vam destinar en les edicions anteriors.

 En aquest procés hi poden participar totes les persones empadronades al municipi o bé, inscrites al Registre de Participació Ciutadana a partir de setze anys.


Teniu temps fins al 30 de setembre per presentar les vostres propostes i ho podreu fer a través de dues vies:

·         Formulari on-line: A través de la plataforma Decidim Figaró

·         En paper: A través del formulari en format paper que tothom rebrà a casa i que també es podrà trobar a l’Ajuntament i al Centre Cívic.  


Les propostes que farà la ciutadania poden ser sobre qualsevol dels següents temes:

 • Serveis a les persones: cultura, educació, festes populars, esports, tallers per aprendre, cursos, publicacions, jornades, activitats d’oci, propostes dirigides a la gent gran, als joves, als infants, a les dones, als nous veïns, als immigrants, etc.
 • Medi ambient: gestió i protecció dels espais naturals, promoció de l’entorn del municipi, educació ambiental, senyalització d’itineraris, arranjament de camins, prevenció d’incendis, boscos, iniciatives d’estalvi d’aigua, etc.
 • Participació de la ciutadania: propostes per les entitats del municipi, propostes per fomentar la participació dels veïns i veïnes, etc.
 • Serveis urbans: via pública, pavimentació, petites reformes urbanístiques, etc.
 • Promoció econòmica: campanyes de promoció del municipi, senyalització del patrimoni, turisme, ocupació, comerç, propostes per a les empreses, etc.
   

Cada persona pot presentar fins a 5 persones i han de seguir els següents criteris:

 1. El cost econòmic de la proposta no pot superar els 20.000 euros.
 2. S’ha de complir la legalitat.
 3. Les propostes han de ser viables tècnicament.
 4. Les propostes no han d’excloure expressament a cap grup d’habitants del municipi. Han de ser inclusives socialment i igualitàries des de la perspectiva de gènere, ètnia, religió, color, sexe i origen social.
 5. Les propostes han de ser sostenibles ambientalment. És a dir, no poden comprometre les necessitats de desenvolupament de les generacions futures.
 6. Si una proposta ja es troba reflectida i recollida al Pla d’Acció Municipal 2021-2023, serà rebutjada.
 7. Les propostes no poden comportar un manteniment elevat o comprometre exercicis pressupostaris futurs.

No deixis escapar la possibilitat de decidir el que es fa al municipi i participa.

En la documentació adjunta hi trobaràs la Guia Pràctica dels Pressupostos Participatius 2021 i el formulari de propostes que cal omplir. Recorda que també pots presentar el formulari directament a través de la plataforma Decidim Figaró. 

Darrera actualització: 30.08.2021 | 10:56