La passejada pel modernisme de Figaró

Passejada urbana a la recerca dels petits tresors del patrimoni arquitectònic figaronenc

El nucli antic del poble del Figaró s’enfila a la banda dreta de la vall del Congost, en els primers vessants del Montseny. El fort pendent de molts dels seus carrers li atorga una singularitat especial. Passejar-se pels seus carrerons de vegades ben estrets, amb trams d’escales per salvar el desnivell, té ja de per si un atractiu especial.

El poble ha anat creixent a partir d’un nucli de serveis inicial que es va establir al costat del camí ral a Vic. Al llarg dels anys ha anat incorporant edificis de molt diverses èpoques i estils arquitectònics. Però, sens dubte, va ser a principis del segle XX que l’arribada d’estiuejants va portar amb ells la passió i el gust per l’estil modernista.

El Figaró preserva des d’aquell moment una bona mostra d’edificis d’estil modernista on destaquen diverses cases d’estiueig. Aquest estil destaca per la utilització d’elements fets amb diverses arts decoratives com la ceràmica, el ferro forjat, l’esgrafiat... i això ho podem comprovar en alguns edificis.

Una passejada resseguint els carrers més estrets, pujant per les modernistes escales de l’Àngelus, trobant els fanals de ferro forjat de can Mestre... és un petit plaer que complementa a la perfecció altres rutes naturals del nostre municipi.

Esperem que la combinació de les dues us ofereixi una jornada inoblidable.

Recordeu que el patrimoni cultural, els espais públics i les propietats privades s’han de respectar intentant sempre que les visites turístiques aportin pau, tranquil·litat, experiències i intercanvi cultural a tothom.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 13:24