La ruta de descoberta de Vallcàrquera i sant Cristòfol

Caminada per rieres i boscos a la recerca del paratge montsenyenc de Sant Cristòfol

Tant Vallcàrquera com l’entorn de Sant Cristòfol són dos paratges de gran valor paisatgístic del Parc Natural del Montseny. Aquesta caminada que els relliga acaba sent una ruta d’una gran diversitat que permet descobrir els grans valors de les parts més mediterrànies del Montseny ponentí.

La biodiversitat forestal d’aquesta caminada és més que notable permetent-nos recórrer sobretot vernedes, alzinars o brolles amb pins pinyers. Però al llarg de la ruta tindrem també raconets amb una perxada de castanyers abandonada, una avellanosa ufanosa, una clapa de sureda...

En el primer tram resseguirem la sorprenent riera de Vallcàrquera, un petit curs d’aigua permanent d’alt valor ecològic i un gran atractiu. Preservar l’excel·lent qualitat de les seves aigües, tal com tan bé han sabut fer els veïns i veïnes d’aquesta vall al llarg del temps, és responsabilitat de tots i totes els que ho visitem.

En el segon tram pujarem a la carena on trobarem el paratge amb la petita esglesiola romànica de Sant Cristòfol de Monteugues. Una vegada en aquest punt final, ideal per fer un bon recés a l’ombra d’un til·ler en el pla on sempre s’han celebrat els aplecs, sempre podríem fer un darrer esforç seguint el camí cap a can Valls i fent diverses llaçades amb grans vistes arribar-nos fins a la impressionant alzina de can Valls.

Quan camineu per la ruta recordeu que esteu en un espai protegit i que cal respectar normes bàsiques entre les quals destaquem aquí no banyar-se ni persones ni gossos en els petits gorgs de la riera i no llençar la més mínima deixalla en tota la ruta.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 13:22