La ruta de descoberta del paratge del sot del Bac

Petita caminada entre boscos i curioses formacions geològiques modelades per l’aigua

El sot del Bac és una profunda vall que s’obre als peus dels cingles de Bertí. Aquest paratge natural ben especial combina boscos mediterranis humits amb formacions geològiques de gran atractiu.

Aquest espai ja era molt popular unes dècades enrere per què durant molts anys les agulles calcàries, formacions geològiques dels fons del Bac, van esdevenir una veritable escola d’iniciació a l’escalada.

En l’actualitat el paratge del sot del Bac ha guanyat en tranquil·litat i preserva, i fins i tot ha recuperat, una bona part dels seus encants. Tot i això, és un espai molt fràgil que mereix que la nostra visita sigui el màxim de respectuosa possible. És responsabilitat de tots i totes fer que continuï bullint de vida.

Petits gorgs que de vegades s’eixuguen, agulles de roca calcària amb formes evocadores, fràgils degotalls, petites balmes en cingleres desafiants... tot plegat, un petit espectacle geològic.

I pel camí, un alzinar ben obac amb algunes espècies d’herbes forestals de floració ben atractiva com els corniols, les prímules o les herbes fetgeres ens acompanyaran.

I si quan arribem al final d’aquesta petita, però abrupta ruta ens hem quedat amb ganes de més podem seguir pel PRC33 fins a la Trona dels cingles de Bertí.

Quan camineu per la ruta recordeu que cal respectar normes bàsiques al medi natural entre les quals destaquem aquí no arrencar flors del sotabosc, no emportar-se cap fòssil i no banyar-se ni les persones ni els gossos en aquests petits gorgs tan fràgils.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 13:23