La ruta dels arbres de Vallcàrquera

Passejada per una vall montsenyenca descobrint un munt d’arbres autòctons

La vall de Vallcàrquera preserva una magnífica biodiversitat arbòria gràcies al seu valuós paisatge en mosaic i a la conservació d’una riera de muntanya amb una ribera amb molt bon estat de conservació.

Entre arbres de boscos mediterranis com les sureres i les alzines, espècies riberenques com els freixes i els verns, espècies vingudes de fora en el passat com els castanyers, petits arbrets forestals acompanyants com els aurons negres o les moixeres, arbres naturalitzats de conreus antics com les prunyoneres o les figueres... comptem amb més d’una quarantena d’espècies plenament autòctones o antigament acollides en la nostra flora. Tot i això, també hi trobem algunes espècies exòtiques invasores com els ailants i les robínies que val a dir que també us convidem a conèixer per entendre la necessària lluita per erradicar-les per tal de salvaguardar la biodiversitat.

Penseu que una quarantena d’espècies en una vall petita és una gran biodiversitat perquè suposen dues terceres parts de les quals trobem al riquíssim Parc Natural del Montseny i més de la meitat de les espècies que podem trobar arreu de Catalunya!!

Us convidem a descobrir les fites amb el nom i una frase descriptiva d’algunes de les espècies més abundants, rellevants i atractives dels nostres arbres.

Quan passegeu per la ruta penseu que esteu en un espai natural protegit i que cal respectar normes bàsiques entre les quals destaquem aquí les que preserven especialment els arbres com no llençar puntes de cigarreta o no arrencar ni branques ni flors.

Darrera actualització: 21.04.2023 | 10:26