PR-C 213 De Figaró al turó de Tagamanent

Aquest camí senyalitzat d’una mica menys de 17 km i de poc menys de 750 metres de desnivell és una bona ruta circular que comença remuntant Vallcàrquera per enfilar-se cap al turó de Tagamanent i baixar després pels cingles del Folló i Santa Eugènia del Congost.

El turó de Tagamanent és un cim emblemàtic de l’excursionisme i un magnífic mirador que domina el final de la Calma del Montseny. Aquest camí senyalitzat ens permet descobrir un paratge natural ple de biodiversitat donada la seva posició a cavall entre la vegetació marcadament mediterrània de la pujada i la de caràcter atlàntic de l’altiplà de la Calma.

El recorregut passa per diferents equipaments del Parc Natural del Montseny com l’escola de natura de la Rectoria de Vallcàrquera (on es fan activitats de natura guiades i estades de grup concertades prèviament), el Bellver (restaurant amb cuina de muntanya de proximitat) i l’Agustí (Casa museu per conèixer la vida de la muntanya).

L’objectiu principal d’aquest petit recorregut (senyalitzat amb fites amb marques blanques i grogues) és el turó de Tagamanent amb elements de valor cultural com l’església de Santa Maria, fabuloses vistes properes del Montseny i impressionants panoràmiques de gran part de Catalunya.

Des del Tagamanent, en un dia clar, podrem gaudir del Canigó al Port del Comte, dels cingles de Bertí a Montserrat.

Quan camineu per la ruta recordeu que esteu en un espai protegit i que cal respectar normes bàsiques entre les quals destaquem aquí portar els gossos sempre lligats per evitar que puguin espantar els ramats i no llençar puntes de cigarreta que podrien ocasionar un incendi.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 13:23