Notícies

 • Informe de les tasques de captura de senglars amb gàbies-trampa 5 de de desembre de 2022

  Durant els mesos de setembre, octubre i novembre s’han tingut instal·lades 2 gàbies-trampa per reduir la presència de senglars al municipi. Adjunt publiquem l'informe de resultats. 

 • pessebre L'escola Montmany i l'Escola El Fanalet ofereixen una representació del pessebre vivent 30 de de novembre de 2022

  Serà el dia 16 de desembre a partir de les sis de la tarda i cada cicle portarà a terme una petita representació en un punt del poble. Cal seguir l'ordre establert en les imatges adjuntes i hi haurà dos grups. Totes les representacions acabaran al casino on es farà el tancament de la festa amb berenar, sorteig de paneres i la instal·lació de la paradeta de 6è per recaptar fons per al viatge de final de curs. 

 • El Consultori local de Figaró romandrà tancat el 27 de desembre 30 de de novembre de 2022

  Us comuniquem que durant el període de Nadal el consultori i local de Figaró obrirà en el seu horari habitual excepte el dia 27 de desembre que romandrà TANCAT.  Us recordem que el CAP LA GARRIGA és el centre de referència quan el consultori de salut de Figaró és tancat.

 • Aprovat el Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament de Figaró-Montmany 29 de de novembre de 2022

  El ple de l’Ajuntament de Figaró-Montmany en la sessió ordinària celebrada el 28 de novembre de 2022 va aprovar el Pla de Mesures Antifrau. Aquest pla s'articula al voltant de les quatre fases del cicle de gestió del risc del frau amb la finalitat de prevenir, detectar, corregir i perseguir les irregularitats, el frau, la corrupció i els conflictes d'interès en la gestió i l'execució dels fons europeus amb la pretensió última de salvaguardar els principis de bona gestió financera, de protecció dels interessos financers de la Unió Europea i de compliment de resultats a la gestió.

 • deixalleria Aquets mes de desembre la deixalleria mòbil vindrà el dissabte 17 de desembre 28 de de novembre de 2022

  El servei de deixalleria mòbil  s'avança durant aquest mes a causa de les festes de Nadal. Vindrà en l'horari habitual el dissabte 17 de desembre. 

 • 25N 25N Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones 25 de de novembre de 2022

  Avui dia 25 de novembre Figaró commemora el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones. Els actes comencem a les 17:30 a la plaça Anna Bosch amb la lectura del manifest i l'espai de trobada per a dones de Figaró de totes edats Jo també he patit violència masclista. L'objectiu és compartir experiències d'actituds masclistes i fer un taller de tatuatges temporals per significar que juntes diem Prou a aquesta xacra social. Anirà a càrrec de Nàiades del Figueró. Col·lectiu Feminista.

 • Convocatòria del Ple ordinari de 28 de novembre 23 de de novembre de 2022

  Ramon García González, en qualitat d’alcalde-president de l’Ajuntament de Figaró-Montmany, ha convocat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, de caràcter públic, de data 28 de novembre de 2022, a les 19.00 hores, a la Sala de Plens de la Casa consistorial. L'ordre del dia és al document que adjuntem. 

 • Vallès Oriental Televisió emet un magnífic reportatge sobre Figaró 23 de de novembre de 2022

  L'episodi 27 del programa Uiqui Vallès de sortides de proximitat al de Vallès Oriental, està dedicat a Figaró-Montmany. El reportatge recorda l'obra dels 'Sots feréstecs' de Raimon Casellas, que al programa fan servir de guia per fer un repàs dels principals llocs d'interès del municipi. Des del nucli de Montmany es fa un recorregut pels cingles de Bertí fins al santuari de Puiggraciós i es recorda la importància del Castell de Montmany. Finalment, es fa una passejada pel nucli del poble, revisitant l'arquitectura modernista d'estiueg amb edificacions com l'Hotel Congost, Can Gallart, Can Mestre, les Escales de l'Àngelus o Can Gambús, entre d'altres. 

 • El Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT) en fase d'alerta 22 de de novembre de 2022

  Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT). Segons les previsions del SMC durant el vespre d'avui hi ha previsions de superació del llindar de ratxes de vent que poden superar els 72 km/h a la major part de Catalunya. A partir de mitjanit continuarà afectant gran part del territori però especialment la zona del litoral i prelitoral central a primera hora del matí anirà afluixant la intensitat de vent fins a mitjan tarda de demà.

 • Informe de resultats de l'aigua de consum 21 de de novembre de 2022

  L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona fa mensualment una anàlisi i l'informe corresponent de la qualitat de consum del nostre municipi.

 • S'activa la fase de Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) 18 de de novembre de 2022

  Segons les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, s'ha posat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.
  Per avui divendres 18 al migdia i fins a mitjanit es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts a tota la zona del litoral i prelitoral central, des de la comarca de la Selva fins a la comarca del Baix Penedès. Els xàfecs, és probable que vagin acompanyats de tempesta. 
   

 • La Mancomunitat La Plana presenta l'informe del segon trimestre del 2022 sobre la recollida selectiva a Figaró-Montmany 17 de de novembre de 2022

  Aquest informe resumeix les actuacions dutes a terme, les possibles incidències i els resultats de la recollida porta a porta que es realitza al poble. Per tant, hi ha informació de totes les fraccions recollides porta a porta i també les recollides a les instal·lacions fixes; deixalleria, deixalleria mòbil i les minideixalleries. A més a més d’un petit resum de visites al municipi, incidències i activitats o assessoraments en termes d’educació ambiental fets a les escoles.

 • 50% Bonificació del 50% de l'IBI per la instal·lació de sistemes d'aprofitament de l'energia solar 17 de de novembre de 2022

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany aplica una bonificació del 50 % de la quota íntegra de l'impost dels béns immobles (IBI) en aquells edificis en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals.

 • pilar Els Xics de Granollers fan un espectacular pilar de 4 al cim de la Germana Gran 16 de de novembre de 2022

  Amb l'ajuda de l'Agrupació Excursionista de Granollers, la colla castellera de la camisa grana va fer història aquest cap de setmana al Sot del Bac, en terme de Figaró-Montmany. Diumenge van escalar fins al cim de la Germana Gran i un cop allà van alçar un pilar de 4 assegurats amb arnesos. Segons expliquen, era un repte que van acceptar i van aconseguir, "gaudint d'un gran dia de treball en equip".

 • Pressupostos Ja pots votar qualsevol de les 8 propostes que han sorgit dels pressupostos participatius Joves 2022 11 de de novembre de 2022

  Dilluns 14 comença la fase de votació de les propostes presentades per les joves i els joves del poble participants i valorades i validades per serveis tècnics municipals d’acord amb els criteris del procés. La votació s’allargarà fins el 28 de novembre. En total s’han recollit 21 propostes i, d’aquestes, 8 compleixen tots els requisits per passar a la fase de votació. D’entre les propostes acceptades també poden trobar-se diverses que per ésser idèntiques o en la mateixa línia s’han fusionat en una de sola. El conjunt de les propostes està detallat en el tríptic que hi ha adjunt i que s’enviarà a totes les llars del municipi. També es pot consultar a l’Ajuntament, el Centre Cívic, a l’Espai Jove i als comerços. Els resultats de les votacions es publicaran a partir del 5 de desembre. Des de l’Ajuntament volem fer un agraïment a la participació de les joves i dels joves, que ha estat excel·lent. Esperem que la votació també sigui un èxit!

 • caixer Caixers mòbils per als municipis petits sense oficina bancària ni caixer 11 de de novembre de 2022

  La Diputació de Barcelona aposta per implantar un sistema de caixers mòbils per donar resposta a la necessitat que té la ciutadania dels pobles de menys de 5.000 habitants que no compten amb un caixer automàtic o entitat bancària. L'objectiu no és altre que continuar oferint un servei de qualitat a la població, amb independència del seu lloc de residència. La proposta es concreta en la instal·lació d’un caixer automàtic en un ofibus que permetés donar servei, d’una forma periòdica, als municipis de menys 5.000 habitants que no disposen de caixer automàtic ni oficina bancària, en funció de la seva grandària i necessitat.

 • vots Comença la fase de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2022 11 de de novembre de 2022

  Des del dilluns 14 fins al dilluns 28 de novembre es poden votar les propostes que s’han presentat per la ciutadania i valorat i validat pels serveis tècnics municipals en funció dels criteris del procés de Pressupostos Participatius. En total se n’han recollit 70 i, d’aquestes, 25 passen a la fase de votació. D’entre les propostes acceptades també poden trobar-se diverses que per ésser idèntiques o en la mateixa línia s’han fusionat en una de sola. Aquestes són les que estan detallades en el quadern que hi ha adjunt i que es repartirà a totes les llars. També es pot trobar a l’Ajuntament, el Centre Cívic i als comerços. Els resultats de les votacions es publicaran a partir del 5 de desembre. Des de l’Ajuntament volem agrair l’excel·lent resposta de la població en la fase de propostes i us animem a participar en la votació.

 • restes La crema de restes vegetals a l’entorn agrícola i silvícola no està permesa 10 de de novembre de 2022

  La llei 7/2022 de Residuos y suelos contaminados para una economia circular, que es va aprovar el 9 d’abril, en el punt 27.3 especifica que No està permesa la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. A principis d'octubre es va aprovar per ponència, una esmena a una altra llei (la llei de la PAC) per tal de derogar aquest article 27.3. Però fins que aquesta llei no estigui aprovada i publicada al BOE, cosa que no es preveu fins a finals d’any, la prohibició de la crema de restes vegetals segueix vigent. Per aquesta raó es recomana esperar que la llei surti aprovada al BOE abans de demanar el permís de crema. 

 • Resultats del procés participatiu per elaborar un estudi de la il·luminació viària des d'una perspectiva de gènere 9 de de novembre de 2022

  Aquesta és una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2021. El procés es va iniciar el primer semestre amb una marxa exploratòria de dones per identificar quins són els espais i elements o situacions de l’entorn urbà que afavoreixen o no la quotidianitat des d'una perspectiva de gènere.

  Adjunt trobareu l’informe final on s’exposa la diagnosi de la situació actual i s’exposen les recomanacions a portar a terme per millorar la il·luminació viària des d’una perspectiva de gènere.

 • senglar 9 senglars capturats a les gàbies situades entorn del nucli 9 de de novembre de 2022

  Per tal d'evitar la proliferació de porcs senglars a finals d'octubre es van instal·lar dues gàbies de captura entorn del nucli habitat del municipi, una situada al Camí del Bac i l'altra al polígon de les piscines. A hores d'ara ja s'han capturat 9 exemplars de senglars. D'aquests, 8 s'han capturat a la gàbia instal·lada al camí del Bac, mentre que a la gàbia que hi ha a les piscines s'ha capturat un exemplar de 115 quilos de pes. Recordem que el motiu d'aquesta instal·lació de les gàbies no és altre que intentar disminuir la presència d'aquests animals a la nostra població i evitar, en la mesura del possible, la destrossa que ocasionen a les bosses i contenidors de les escombraries.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49