Notícies

 • cartell Recordeu que ja està en funcionament l'àrea de residus del polígon de la Cuspineda 27/02/2024

  Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA del polígon de la Cuspineda. Recordem que aquesta àrea és d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges disseminats sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. Pel que fa als habitatges de segona residència, o caps de setmana, hi poden accedir una vegada per setmana, que pot ser diumenge o dilluns. En tots els casos, com és lògic, s'han de llençar les deixalles en el contenidor de la fracció corresponent. 

 • Resolta la incidiència de l'area d'emergència del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer 27/02/2024

  Aquest dimarts al matí ha quedat resolta la incidència que hi ha hagut a l'àrea d'emergència del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Demanem disculpes per les molèsties que aquesta incidència ha ocasionat des de divendres passat a la tarda.  

 • S’obre la convocatòria d’ajuts pel pagament del lloguer per a joves i gent gran 26/02/2024

  El Departament de Territori ha obert aquest dilluns el tràmit per demanar les subvencions per al pagament del lloguer. Aquesta convocatòria preveu una partida inicial de 48 milions i està adreçada a joves menors de 35 anys i a persones de més de 65. Els joves de fins a 35 anys poden presentar les sol·licituds de l’11 de març fins al 12 d’abril; i els majors de 65 poden sol·licitar-la dels del 27 de febrer i fins al 27 de març.

 • cartell Calçotada 2024 al Pla de Santa Maria 22/02/2024

  El dijous 14 de març anem de calçotada a la masia del Pla, al Pla de Santa Maria. La sortida serà a les 8:30 i a les 11 es farà una visita al Cava Centre amb tast de caves. En sortint es visitarà l'espai Xocolata Simón Coll, amb tast sensorial de les xocolates. El dinar arribarà a les 15 al restaurant Masia del Pla. El preu són 60,30 euros, recordem que aquesta sortida no està inclosa dins de cap programa de pressupostos participatius. 

 • velocitat Campanya de control de velocitat a la via urbana 21/02/2024

  El Servei Català de Trànsit de Catalunya ha cedit a l’Ajuntament de Figaró-Montmany un radar per iniciar una nova campanya de control de velocitat a la nostra població. A partir de divendres dia 23 de febrer es començarà la campanya, que es farà en diversos dies i llocs aleatoris del municipi, tant de dia com de nit. Recordem que al nucli de població no es poden superar els 30 km/hora.

 • cartell Trobada amb el conseller de Cultura Xavier Orozco 21/02/2024

  L'alcalde José Luis Hernández Arteseros , la primera tinent d'alcaldia, Emma Muixí, i el regidor de Cultura, Sergi Rocabayera, es van reunir dimarts 20 de febrer amb el conseller de Cultura del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Xavier Orozco. La reunió va servir per establir camins de cara al reconeixement de les nostres festes bicatenàries, la Festa dels Sants patrons i la Festa del Pi.  Igualment, es va començar a treballar per tal d'establir col·laboracions de cara a potenciar l'ús d'equipaments com el Casino, on podrien assajar grups teatrals i musicals de la comarca.

 • cartell Reunió amb director els Serveis Territorials a Barcelona del Departament de la Presidència 21/02/2024

  L’Ajuntament de Figaró-Montmany va rebre dimarts 20 de febrer la visita del Sr. David Agustí Belart, director de Serveis Territorials a Barcelona del Departament de la Presidència. En la reunió, l’alcalde, José Luis Hernández i la primera tinent d’alcaldia, Emma Muixí, van compartir els projectes que l’equip de govern té en marxa i també els que s'estan començant a treballar per enfortir les línies de treball conjunt i el suport que la Generalitat ofereix al municipi. Entre altres coses, es va parlar de la xarxa d’aigua i abastament al municipi, de possibles pisos socials, sortida d’emergència per Puiggraciós, R3 Rodalies i de la pacificació de la rotonda d’entrada al municipi. 

 • Reunió amb Generalitat, Adif i Renfe pels problemes de puntualitat de l'R3 21/02/2024

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany va ser dimarts un dels assistents a la reunió convocada pel Departament de Territori entre Adif, Renfe, la Generalitat, els ajuntaments afectats i la plataforma d’usuaris Perquè no ens fotin el tren. Hi ha hagut queixes de membres de la plataforma i de diversos representants municipals, entre els quals els de Figaró, arran de les nombroses incidències a la línia arran de la represa del servei entre Parets i la Garriga el 4 de febrer passat. Per aquesta raó, des de Figaró es va demanar un informe de l'índex de puntualitat de la línia i es va reclamar que es restableixi el servei per carretera fins que no es resolgui aquesta problemàtica. Per la seva banda, el director de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, va assegurar que a partir del 4 de març es resoldran els actuals problemes de la línia. 

 • Aigua Destrosses a la Font d'en Llanes 19/02/2024

  Des de fa dies hi ha persones que van a buscar llenya provinent de les restes dels treballs de la franja de protecció d'incendis del nucli que s'ha portat a terme. Moltes d'aquestes persones llancen els troncs de dalt a baix de la Font d'en Llanes sense cap cura, fent greus desperfectes. Hi ha baranes doblegades i aquest cap de setmana, han trencat l'aixeta de la font, provocant que es perdés aigua a raig. Per aquesta raó s'ha tallat l'aigua de la font i no s'arreglarà l'aixeta fins que aquestes mostres d'incivisme s'hagin aturat. Davant de tot plegat, fem una crida a la població per tal que s'aturin aquestes accions i es respecti tant l'espai natural, com el mobiliari urbà com recursos tan essencials actualment com l'aigua.   

 • cartell Noves mostres d'incivisme amb els residus 19/02/2024

  Ens veiem obligats a denunciar noves mostres d'incivisme a la població. Una vegada més, alguna persona ha deixat deixalles i objectes per llençar en llocs on no es poden deixar. Fem una crida a la població a evitar aquest tipus de comportament en pro del bé comú. 

 • L'atur puja lleugerament el gener 16/02/2024

  El mes de gener les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 53 persones registrades a l'atur, 27 homes i 26 dones. Això suposa un lleuger augment de gairebé 4 punts, ja que ha pujat en 2 persones respecte al mes anterior. Per aquesta raó, actualment l'atur al municipi suposa un 11,11%. 

 • cartell Èxit del Carnestoltes 2024 14/02/2024

  La pluja va respectar el Carnestoltes que es va poder fer tal com estava previst i amb una gran participació. La festa va començar amb la tradicional rua, un exitós concurs de disfresses i es va acabar amb el sopar i música per tothom. L'acte era organitzat per l'AFA Montmany i l'Ajuntament de Figaró-Montmany, amb la col·laboració de la Comissió de Festes i Repercussió el Batec del Congost.

 • carnestoltes 2024 Què passarà amb el Carnestoltes 2024 en cas de pluja? 09/02/2024

  Si es compleixen les previsions meteorològiques i demà dissabte 10 de febrer plou, el Carnestoltes canviarà lleugerament el seu format, però es continuarà fent. La intenció és que si plou s'anul·li la rua, però es manté el concurs de disfresses, a partir de les 19.30, igual com la batucada, el sopar i la música per moure l’esquelet. És un acte organitzat per l'AFA Montmany i per l'Ajuntament de Figaró-Montmany i amb la col·laboració de la Comissió de Festes i Repercussió el Batec del Congost.

 • tratorada L'equip de govern de Figaró s'adhereix a les reivindicacions dels agricultors 07/02/2024

  L'equip de govern de Figaró fa públic el seu suport a les queixes dels agricultors. Asseguren que és imprescindible reconèixer el paper crític que juguen els agricultors en la societat i l'economia del territori, cosa per la qual s'adhereixen a les seves reivindicacions. 

 • Talls puntuals de circulació a l'entrada del camí de Vallcàrquera avui dimarts 6 de febrer 06/02/2024

  Durant el dia d'avui hi haurà talls puntuals que afectaran la mobilitat a l'entrada del camí de Vallcàrquera. El motiu són els treballs de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals al voltant del nucli de Figaró. Demanem disculpes per les molèsties que aquest fet pugui ocasionar i demanem paciència a la ciutadania. 

 • Informe de resultats de l'aigua de consum 05/02/2024

  L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona fa mensualment una anàlisi i l'informe corresponent de la qualitat de consum del nostre municipi. Amb la voluntat d'una gestió transparent per part del govern municipal, es fa públic. 

 • cartell Oferta laboral per al centre Cívic de Figaró-Montmany 01/02/2024

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany obre el període de recepció de candidatures per la contractació d'una persona per fer de tècnic/a auxiliar socioeducatiu per al Centre Cívic. Es necessita tenir un títol de Batxillerat o de cicles formatius de grau superior en l’àmbit social i experiència demostrable. Les tasques són gestió, coordinació i dinamització del Centre Cívic de Figaró; acompanyament i acollida de la nova ciutadania del municipi; organització i gestió de recursos humans, materials i econòmics del Centre Cívic; tasques vinculades a l’àrea de joventut, essent la figura referent de joventut del municipi; disseny, coordinació, execució i avaluació del programa d’activitats i de projectes d’animació sociocultural, i mediació i resolució de conflictes.

 • restriccions Figaró-Montmany està en escenari d'excepcionalitat per sequera 01/02/2024

  Catalunya ha decretat l'estat d'emergència per sequera en diversos municipis, però aquesta situació no afecta, encara, Figaró-Montmany. En el cas del nostre municipi, estem en estat d'Excepcionalitat des del dia 11 de maig de 2023 que va sortir publicada la resolució al DOGC. En aquell moment, l'alcalde va fer un BAN on s'introduïen les mesures que cal prendre davant d'aquesta situació d'extrema importància. Es tracta de mesures relacionades amb el volum d'aigua per habitant al dia, que queda limitat a 230 litres, el reg agrícola (que s'ha de reduir un 40%) o l'ompliment de piscines, que no es pot fer ni tan sols amb camions cisterna. També hi ha limitacions en usos industrials en un 15%, i es prohibeix el reg de zones verdes i de gespa, tant en espais públics com privats (només es permet l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). 

 • cartell Nova àrea d’emergència de residus del polígon de la Cuspineda 29/01/2024

  A partir de dijous, 1 de febrer, entra en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. La nova àrea està situada al polígon de la Cuspineda. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges disseminats sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. 

 • Interrupció elèctrica programada per al dia 30 de gener 25/01/2024

  Anell comunica la necessitat d'interrompre el subministrament elèctric dimarts 30 de gener de 2024 de 8.30 h a 9.30 h. Al comunicat s'especifiquen les adreces afectades. 

Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22
Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22