Notícies

 • cartell Ja has votat la teva obra preferida de la primera campanya comercial FIGARÓ CULTURAL? 10 de d’agost de 2022

  Des de la regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Figaró-Montmany hem engegat una campanya comercial-concurs artístic sota el nom de Figaró-Cultural. Feta amb la complicitat dels comerciants i restauradors, “FIGARÓ CULTURAL” és un projecte cultural de foment del comerç i el turisme. Es tracta d’un concurs de fotografia i un altre de dibuix i pintura amb la temàtica: la cultura, el patrimoni i les festes tradicionals de Figaró. En total s'han presentat trenta-tres obres, i ara pots votar la que prefereixes a qualsevol dels comerços participants del municipi. Tens temps fins al 25 d'agost.

 • Programa Trimestral CC: Set-Des 2022 Nou programa trimestral d’activitats del Centre Cívic: Setembre-Desembre 2022 10 de d’agost de 2022

  A partir del 12 de setembre, el Centre Cívic reobre les portes amb un nou programa trimestral per aquesta tardor.

 • imatge Es col·loquen baranes en alguns indrets del nucli antic de Figaró-Montmany per millorar l'accessibilitat 10 de d’agost de 2022

  Un tema que tenia pendent l'Ajuntament era la instal·lació de baranes en diferents punts del nucli antic per facilitar la mobilitat i l'accessibilitat, molt especialment, de les persones grans. Aquesta setmana s'han d'instal·lat algunes baranes com es pot apreciar a les imatges adjuntes. En les pròximes setmanes s'acabaran de posar les que queden pendents.
  Un d'aquests punts és el baixador de l'església, punt que dificultava molt l'accés a les persones grans pel gran pendent que té.
  Esperem que aquesta actuació faciliti els desplaçaments i eviti caigudes i accidents.

 • Segona convocatòria del programa Kit Digital adreçat a empreses de 3 a 9 treballadors 8 de d’agost de 2022

  El 2 de setembre a les 11:00 comença el termini de presentació de sol·licituds, que s'allargarà durant un any.  El bo digital de què poden gaudir aquestes empreses és de 6.000€ per finançar l’adquisició de solucions tecnològiques en qualsevol de les 12 categories establertes en el programa.

 • Figa Show Inscripcions obertes per al Figashow de la Festa Major 2022  5 de d’agost de 2022

  Figaronencs i figaronenques, l'escenari és vostre! Aquest any celebrem una nova edició del FigaShow amb la participació de tots aquells i aquelles que us animeu a explotar les vostres arts escèniques!

  Ja podeu fer les vostres inscripcions a l'Ajuntament de Figaró, teniu temps fins al divendres 19 d'agost.
  *L'assaig general es farà el dimecres 24 d'agost a la tarda. 

 • S'activa el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA 5 de d’agost de 2022

  Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA. Es preveu un episodi de pluges de divendres a partir de migdia afecti tot el país. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter extens.

 • Treballem per recuperar el pou de Can Juncà 5 de d’agost de 2022

  Davant la situació d’alerta per sequera que estem vivint i tenint en compte que les fonts de recursos hídrics del municipi són limitades, hem començat els treballs per intentar recuperar el pou de Can Juncà. Per aquesta raó, dilluns i dimarts que ve es portaran a terme els estudis tècnics necessaris, amb l’ajuda d’un generador d’electricitat autoritzat per l’ACA, per tal de determinar si el pou encara té aigua i si és de la qualitat necessària per a poder-ne fer ús a la xarxa pública. Si el resultat és positiu, a partir d’aquí, es començaran els estudis previs necessaris per a poder afegir aquest pou a la xarxa municipal d’abastament d’aigua.

 • Continuen els problemes amb l'excés de senglars 3 de d’agost de 2022

  Aquest matí hem pogut gravar aquest vídeo on es pot observar el porc senglar que cada matí va a la zona del carrer Ramon Mestre per remenar les bosses d'escombraries de cara a trobar aliment. Després d'aquesta “persecució”, esperem que durant uns dies ens deixi tranquils.

 • S'aprova l'ordenança general de civisme i ús dels espais públics de Figaró 3 de d’agost de 2022

  En el ple del 25 de juliol es va aprovar de manera provisional la modificació de l'ordenança general de civisme i ús dels espais públics de Figaró. La intenció és regular la convivència i afavorir el civisme i el respecte mutu entre els ciutadans i ciutadanes de Figaró-Montmany. Amb la seva publicació pretenem que tothom tingui coneixement dels aspectes que hi estan regulats, amb els drets i les obligacions de tota la ciutadania. Es tracta que, entre tots, intentem que Figaró sigui un poble amable, acollidor, sostenible per viure i conviure. Un lloc on el diàleg, la tolerància i el respecte formin part del nostre comportament diari, garantint els drets i les obligacions de la ciutadania i respectant els principis bàsics d'igualtat i de no discriminació per cap concepte. Si procurem complir aquests preceptes, aconseguirem contribuir a consolidar el sentiment de pertinença a la comunitat i fer que cada cop sentim i estimem més el nostre poble.

 • Pla Alfa Es torna a activar el pla Alfa nivell 2 al Vallès Oriental 1 de d’agost de 2022

  El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques, entre elles el Vallès Oriental, per l'alt risc d’incendi forestal. L'activació del nivell 2 comporta la prohibició de determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara encendre foc, la realització d’activitats esportives, els treballs forestals o activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents.

 • Consultori Horari del consultori de Figaró durant el mes d'agost 28 de de juliol de 2022

  El Consultori local El Figaró-Montmany i Tagamanent modifica el seu horari d’obertura durant l’estiu. Concretament, del dilluns 1 d’agost al divendres 2 de setembre, ambdós inclosos, el centre obrirà:

  • Dimarts de 8 a 14 h
  • Divendres de 12 a 14 h
 • El mes de juny es tanca amb un nou descens de l'atur al Vallès Oriental 28 de de juliol de 2022

  Segons dades de l'Observatori- centre d'estudis del Vallès Oriental, ​concretament hi ha hagut un descens de 253 persones desocupades respecte al mes de maig passat. Així, actualment hi ha 19.168 persones en situació d’atur al Vallès Oriental, un descens de poc més de l’1%, però que sobretot és important respecte l’any passat, quan l’atur registrat es situava per sobre les 25.000 persones. En concret, la reducció interanual és d’un 20,5%, amb un descens absolut de 4.962 persones.

 • Consells per prevenir fets delictius a domicilis 28 de de juliol de 2022

  El Cos de Mossos d'Esquadra ofereix consells per a prevenir fets delictius a domicilis. Expliquen els procediments més habituals que s'usen per entrar a les llars i donen pistes de com evitar-ho. 

 • BAN municipal referent a l'estat d'alerta de sequera 27 de de juliol de 2022

  El Pla Especial de Sequera (PES) del Govern de Catalunya ha determinat que Figaró-Montmany està en fase d’alerta de sequera. Aquesta situació implica limitacions com la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%) i per a usos industrials (5%). També es limita l'abastament per a ús domèstic a 250 litres per habitant i dia. Concretament, en el BAN es detallen un seguit de mesures que des del consistori demanem que es compleixin per evitar passar a la fase següent amb unes restriccions molt més severes.

  Podeu consultar l'estat de Figaró aquí

 • Alfa 1 Figaró-Montmany se situa a nivell 1 del Pla Alfa de risc d'incendi 27 de de juliol de 2022

  La baixada de les temperatures ha permès que baixi el risc d'incendi i actualment Figaró-Montmany i tots els pobles de l'entorn estan a nivell 1. Per aquesta raó s'han tret totes les restriccions d'accessos al camí de Vallcàrquera, Sant Cristòfol i Puigraciós. 

 • destrosses senglars Problemàtiques derivades de l'excés de porcs senglars 26 de de juliol de 2022

  Aquesta matinada ens hem trobat una nova destrossa efectuada pels porcs senglars, que ens obliga a una neteja diària per part de la nostra brigada. Aquesta vegada ha estat al final del carrer Ramon Mestre-Tagamanent i com que és un problema redundant, s'està estudiant les possibles accions tendents a intentar evitar aquesta situació.

 • aigua Informe de l'anàlisi de l'aigua 25 de de juliol de 2022

  A continuació es pot accedir al document d'anàlisi de les aigües de consum en data del mes de juliol de 2022.

 • bombers Conveni per al finançament de les despeses del Parc de Bombers 25 de de juliol de 2022

  Els ajuntaments de Figaró-Montmany, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Tagamanent i Sant Martí de Centelles van acordar signar un conveni per compartir les despeses de manteniment del Parc de Bombers voluntaris.

 • Convocatòria del ple ordinari de 25 de juliol de 2022 21 de de juliol de 2022

  Es convoca la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, de caràcter públic, de data 25 de juliol de 2022, a les 19.00 hores, a la Sala de Plens de la Casa consistorial.

 • Continuem en fase d'alerta de l'INFOCAT 21 de de juliol de 2022

  Es comunica que el Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) es manté la fase d'ALERTA. L'elevat risc d'incendi forestal afecta diverses comarques, entre les quals, el Vallès Oriental. 

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49