Notícies

 • El Consultori local de Figaró romandrà tancat el 13 d'octubre 04/10/2023

  Divendres 13 d'octubre, el consultori local de Figaró-Montmany i Tagamanent romandrà tancat excepcionalment. Per atencions que no puguin esperar, la ciutadania pot trucar al 061 Salut Respon, o contactar amb el Centre d’Atenció Primària la Garriga (de 8 a 20 h). En cas d’emergència cal trucar al 112.

 • puigraciós El santuari de Puiggraciós és declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) 03/10/2023

  El Consell Comarcal del Vallès Oriental, a proposta de l'Ajuntament de Figaró-Montmany, va aprovar en el ple de setembre la declaració del santuari de Puiggraciós com a bé cultural d'interès local BCIL. L’objectiu és protegir i conservar aquest conjunt històric tal com indica el Catàleg de béns protegits del POUM respecte als graus de protecció 1.

 • cartell Figaró-Montmany acull la 41a Trobada Nacional de Trabucaires 03/10/2023

  Aquest diumenge dia 8 d'octubre, Figaró acollirà la celebració que comptarà amb la participació de 34 colles de tot Catalunya i prop de 250 participants. Aquesta celebració coincideix amb la celebració del 40è aniversari de la Coordinadora i comportarà afectacions importants de mobilitat. Concretament, de 10 a 12 del matí es tallarà la circulació de manera intermitent entre la carretera de Ribes i l'N-152z des de la plaça Anna Bosch fins al Casino de Gallicant. Això afectarà l’accés a la C-17 en direcció sud, que quedarà inhabilitat. Com a alternativa caldrà usar l’accés a la C-17 de Tagamanent.  

 • cartell El tall de l’R3 entre Parets i la Garriga per al desdoblament de la línia començarà el 12 d’octubre i s’allargarà fins a finals de gener 29/09/2023

  Aquest divendres 29 de setembre la Generalitat ha fet públics nous detalls de les obres de desdoblament de la línia R3 entre Parets i la Garriga, que comportarà que es talli la línia des del 12 d’octubre fins a final de gener. No hi haurà trens entre Parets i Figaró excepte en les dues o tres primeres setmanes on el servei ferroviari serà una mica més ampli.

  El servei es mantindrà amb les mateixes freqüències que ara tot i que hi pot haver alguns ajustos de minuts en els horaris per lligar-los al servei alternatiu per carretera. Els caps de setmana hi haurà set circulacions més per homogeneïtzar els horaris de dilluns a divendres. El tram entre Mollet/Parets i Centelles es farà amb autobusos.

 • Estació L'Estat ha obert el procés per fer l'estudi de cara a desdoblar l'R3 entre la Garriga i Centelles 29/09/2023

  Tal com publica El 9 Nou, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha obert el procés per contractar l’enginyeria encarregada de redactar l’estudi informatiu del desdoblament de l'R3 entre la Garriga i Centelles. Aquest tram inclou la vall del Congost, passant per Figaró, Tagamanent i Sant Martí de Centelles. La inversió prevista és de 665.500 euros i el termini d’execució és de 30 mesos.

  Paral·lelament, el Ministeri ha convocat l'Ajuntament a una reunió el dijous 5 d'octubre amb la Generalitat, ADIF i Renfe per informar sobre les obres de desdoblament entre Parets i la Garriga. Això ens permetrà oferir informació correcta i detallada a tota la població.

 • Oferta de feina per a personal tècnic de manteniment del sector ferroviari 29/09/2023

  Des de NERTUS Mantenimiento Ferroviario y Servicios, S.A., Empresa del Grup Siemens i RENFE dedicada al manteniment ferroviari i serveis amb presència a escala nacional, necessitem incorporar per a la resolució d'incidències de manteniment en trens en servei a l'estació de FIGARÓ-MONTMANY busca TÈCNICS/ES per a ASSISTÈNCIA TÈCNICA A LA VIA de trens de RODALIES. Al document adjunt hi trobareu tota la informació necessària i el contacte per a les persones interessades. 

   
 • Condol per la mort del regidor de l’Ajuntament de la Garriga Eduard Vilà i Rocafort 29/09/2023

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany vol expressar el seu condol a l’Ajuntament de la Garriga i, especialment, a la família i amics del regidor Eduard Vilà i Rocafort, traspassat aquest dijous 28 de setembre. 
  L’equip de govern us vol fer arribar tot el suport en aquests moments tan difícils i estem a la vostra disposició per a qualsevol cosa que pugueu necessitar.

 • S'aixeca l'avís a la població referent a l'excés de fluorurs a l'aigua 26/09/2023

  Des que es va fer l'avís per concentració de fluorur superior a 1,5 mg/L en l’aigua que se subministra Figaró-Montmany, s'han seguit fent analítiques de manera continuada. Tot i que la concentració mai ha estat molt elevada, calia que es mantinguessin les concentracions a nivells baixos durant diversos dies abans d'aixecar l'avís a la població. Ara, després del progrés dels resultats de la setmana passada, aquest dimarts 26 de setembre el departament de Sanitat ens demana que aixequem l'avís a la població perquè les concentracions ja no superen en cap cas els 1,5 mg/l.

 • La carretera de Montmany que estava tallada a l'alçada del pont de la via ja és oberta 25/09/2023

  Una vegada resolta la incidència viària que ha tingut lloc al voltant del migdia d'avui dilluns 25 de setembre, s'ha tornat a obrir la carretera de Montmany a l'alçada del pont de la via. 

 • camió La carretera de Montmany està tallada avui dilluns 25 al migdia a l'alçada del pont de la via 25/09/2023

  A causa d'una incidència viària que ha tingut lloc al voltant del migdia d'avui dilluns 25 de setembre, s'ha hagut de tallar la carretera de Montmany a l'alçada del pont de la via. S'aconsella usar el pas alternatiu pel camí del Bach que va a parar al camí de les antenes. Cal tenir en compte, però, que aquest és un camí no asfaltat i, per tant, no apte per a tots els vehicles.

 • Comunicació d'interrupció elèctrica programada 22/09/2023

  Des de l'empresa de subministrament elèctric Estabanell comuniquen la necessitat d'interrompre el subministrament elèctric el 26 de setembre de 15 a 17 a les instal·lacions i adreces afectades, que es detallen en el document adjunt. 

 • Convocatòria del Ple ordinari del dia 25 de setembre de 2023 20/09/2023

  S'ha convocat un ple ordinari per al dia 25 de setembre de 2023, que es portarà a terme les 19.00 hores, a la Sala de Plens municipals. Adjunt hi trobareu l'ordre del dia. 

 • Comunicació d'interrupció elèctrica programada 19/09/2023

  Des de l'empresa de subministrament elèctric Estabanell comuniquen la necessitat d'interrompre el subministrament elèctric l'1 d'octubre de les 7:30 a les 12.00 a les instal·lacions i adreces afectades, que es detallen en el document adjunt. 

 • Horari d'atenció al públic a les oficines de l'Ajuntament 19/09/2023

  A partir del 15 de setembre s'acaba l'horari d'estiu a les oficines de l'Ajuntament. D'aquesta manera, l'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres a 10.00 h a 13.30 h i dijous de 17.00 a 20.00 h. 

 • Orgànica S'ha acabat recollida de matèria orgànica extra d'estiu 18/09/2023

  Des d'aquesta setmana la fracció de matèria orgànica es recollirà dues vegades a la setmana.

 • inuncat Activat l'INUNCAT en fase d'alerta 15/09/2023

  Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). Hi ha la previsió de precipitacions en forma de pluja al litoral i prelitoral que poden superar els 40 mm en 30 minuts a partir de demà dia 15 al matí. S'aniran estenent de sud-oest a nord-est i els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent. El grau de perill per intensitat de pluja puja a 5/6 (perill molt alt). Així mateix, l'acumulació de pluja a partir de demà i fins dissabte dia 16 pot superar localment els 100 mm en 24 hores.

 • L'atur puja lleugerament a l'agost 15/09/2023

  El mes d'agost les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 45 persones registrades, 25 dones i 20 homes. Això suposa que ha pujat en 4,65 punts respecte al mes passat. Amb aquest augment ara a Figaró es registra un 9,93% d'atur. 

  Les dades d’aquests informes s’han extret de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

 • velocitat Campanya de control de velocitat a la via urbana 13/09/2023

  El Servei Català de Trànsit de Catalunya ha cedit a l’Ajuntament de Figaró-Montmany un radar per iniciar campanya de control de velocitat a la nostra població. A partir de divendres 15 de setembre es començarà la campanya, que es farà en diversos dies i llocs aleatoris del municipi. Recordem que al nucli de població no es poden superar els 30 km/hora.

 • cartell L'Ajuntament de Figaró-Montmany se solidaritza amb el poble marroquí 12/09/2023

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany celebra avui dimarts dia 12 a les 12 del migdia es farà un minut de silenci en homenatge a les víctimes del terratrèmol del Marroc, en solidaritat amb el poble marroquí, i per a traslladar tot el suport a totes les persones d’aquest país que viuen al nostre municipi. Paral·lelament, l’Ajuntament ha acordat fer una aportació al Fons Català de Cooperació com a resposta a la crida que estan fent per donar suport a aquest país.

 • cartell Diada Nacional de Catalunya 2023 12/09/2023

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany va organitzar, amb el suport i la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats del municipi, els actes per commemorar la Diada nacional de Catalunya, el passat dilluns 11 de setembre. A les 11.30 h, a la plaça Major, es va fer l'obertura de l'acte d'Homenatge a Rafael Casanova i seguidament la ciutadania, les entitats i els grups polítics de l'Ajuntament van fer la seva ofrena floral. A continuació, la Hissada de la Senyera i cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya va tancar l'acte. Per acabar, es van ballar sardanes amb la Cobla Marinada i es va oferir vermut per a tothom!

Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22
Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22