Notícies

 • cadells Trobats dos cadells a la zona de la Riereta 27-02-2023

  S'han localitzat dos cadells, un mascle i una femella, i es desconeix qui en pot ser el propietari. Si alguna persona té alguna informació sobre qui podria ser que es posi en contacte amb l'Ajuntament, situat a la carretera de Ribes, 42-44, telèfon: 938429111; adreça electrònica: figaro@diba.cat.  Horari: Dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h i Dijous de 17 h a 20h.

 • carrer major El carrer Major quedarà tallat durant tres dies des de dilluns 27 de febrer 24-02-2023

  A causa de les obres  d'instal·lació dels darrers quadres elèctrics de l'enllumenat públic, el carrer Major quedarà tallat dilluns 27 de febrer, dimarts 28 i dimecres 1 de març de 9 a 14.00 h. Durant aquests dies s'adequaran els quadres elèctrics i es posaran noves línies d'alimentació dels fanals per tal de donar compliment a la normativa de seguretat elèctrica, ambiental i d’altres que siguin d’aplicació en les instal·lacions d’enllumenat públic exterior.

 • recollida Les escombraries que no corresponen a la fracció que toca aquell dia no es recullen 23-02-2023

  Avui dijous 23 de febrer al matí molts veïns i veïnes han vist com algunes de les seves bosses d'escombraries no han estat recollides. Això és a causa del fet que avui tocava recollir la fracció de resta, i moltes persones han deixat bosses amb altres tipus de residus com ara reciclables o orgànica, que no s'han recollit. Recordem que cada dia cal baixar les escombraries amb la fracció corresponent, per tal que la gestió dels residus sigui més eficient i sostenible. 

 • Comencen les obres d'instal·lació dels darrers quadres elèctrics de l'enllumenat públic 21-02-2023

  La substitució de totes les lluminàries públiques del municipi per llums led ha comportat l'adequació de les instal·lacions. Ara han començat els treballs per adequar els quadres 2, 6 i 7, situats al nucli del municipi, per tal de donar compliment a la normativa de seguretat elèctrica, ambiental i d’altres que siguin d’aplicació en les instal·lacions d’enllumenat públic exterior. Aquestes obres representen una depesa de 118.383,19 euros i es preveu que s'allarguin durant 9 setmanes. 

 • Comunicació d'interrupció elèctrica programada 20-02-2023

  L'empresa distribuïdora (Estabanell distribució) comunica la necessitat d'interrompre el subministrament elèctric a les següents instal·lacions el dijous 23  de febrer de les 8:15 a les 9:15. En el document adjunt hi ha el detall de totes les instal·lacions que estaran afectades. 

 • estació bomabament Avui dilluns 20 de febrer comencen les obres de la nova estació de bombament al carrer Ramon Mestre 17-02-2023

  Per tal de millorar el funcionament de la xarxa de clavegueram i evitar qualsevol mena d'abocament al riu, s'ha decidit construir una nova estació de bombament d’aigües residuals (EBAR). S'instal·larà al carrer Ramon Mestre i les obres han començat avui dilluns dia 20 de febrer i la previsió és que s'allarguin 6 setmanes. Els treballs s'han pressupostat en 185.130,00 €, que es pagaran gràcies a ajudes rebudes de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. La necessitat de fer aquesta obra ve de les afectacions que el fenomen meteorològic Glòria va provocar al municipi el gener del 2020. Concretament, va quedar afectat el sector nord de la xarxa, al barri que hi ha al costat de l’estació.

 • suport L'Ajuntament de Figaró se suma a la crida per la població del Kurdistan, Síria i Turquia 15-02-2023

  La Junta de Govern de dimarts 14 de febrer va acordar fer una aportació al Fons Català de Cooperació com a resposta a la crida que estan fent per donar suport a la campanya d'emergència pel procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol del 6 de febrer al Kurdistan, Síria i Turquia. 

 • cami puiggraciós El camí de Puiggraciós queda totalment arreglat 15-02-2023

  S'ha portat a terme les obres per deixar completament arreglat tot el camí de Puiggració que és dins el nostre terme municipal. L'obra ha costat poc més de 26.000 euros i s'ha pogut pagar gràcies a una aportació de la Diputació de Barcelona. Els treballs també han comportat la creació de dos passos d'aigua que han d'evitar el deteriorament del camí. 

 • torrent Treballs per netejar el torrent que baixa des de la plaça de Can Gambús 15-02-2023

  S'han portat a terme les obres de neteja del torrent de Ca l'Andreu que ve de la plaça de Can Gambús i va a parar a la carretera de Ribes, davant de la font de Ca l'Andreu. 

 • Els fons Next Generation ofereixen ajudes per millorar l'eficiència energètica dels habitatges 14-02-2023

  Fins al 30 de novembre del 2023 és oberta la convocatòria que s'emmarca en els programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i d'habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per la rehabilitació a escala d'edifici de tipologia residencial unifamiliar i plurifamiliar finançat a través dels fons Next Generation EU.

 • El Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta 07-02-2023

  Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, correspon posar el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta. Avui dimarts i demà dimecres dia 8 de febrer, es pot superar el llindar d'avís de 100 mm / 24 hores per acumulació de pluja al Vallès Oriental, així com a les de Terres de l'Ebre i a les comarques del Ripollès, Garrotxa, Selva i Osona.

 • Activat el Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA 07-02-2023

  Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA. Segons el Servei Meteorològic avui es podrà superar el llindar de 20 m/s a la façana litoral i concretament a les zones elevades. Les comarques més afectades per aquest episodi seran les del litoral central. La distribució geogràfica del fenomen serà de caràcter extens. El vent bufarà de component est. De cara a demà dimecres baixarà la intensitat.

 • Neucat S'activa el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA 06-02-2023

  Segons les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA. Demà al matí es podrà superar el llindar de 10 cm i la cota de neu es situarà al voltant dels 700 metres, si bé localment podrà baixar fins als 400 metres. A la tarda al litoral i prelitoral la cota de neu pujarà fins al voltant dels 900 metres. 

 • L'atur baixa 8 punts el gener a Figaró 06-02-2023

  El mes de gener les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 46 persones registrades, 24 dones i 22 homes. Això suposa que ha baixat en 8 punts respecte al mes passat. Amb aquesta disminució ara a Figaró es registra un 10,13% d'atur. 

 • PORTES OBERTES Jornades de portes obertes a l'escola Montmany 01-02-2023

  Els dies 23 i 24 de febrer es faran les jornades de portes obertes de l'escola Montmany. Per assistir-hi només cal contactar amb el centre a través del telèfon 938428085 o de l'adreça de correu electrònic escolamontmany@escolamontmany.cat. 

 • Figaró aprova incialment el Reglament del servei de l’arxiu municipal de Figaró-Montmany 31-01-2023

  Adjunt trobareu el Reglament del servei de l’arxiu municipal de Figaró-Montmany, que el ple municipal del 30 de gener de 2023 va aprovar inicialment.

 • inventari Inventari de camins de Figaró-Montmany 31-01-2023

  Fem pública l'actualització de l'inventari de camins del municipi que hem portat a terme gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i que s'ha aprovat inicialment en el ple de 30 de gener de 2023. 

 • Informe de resultats de l'aigua de consum 31-01-2023

  L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona fa mensualment una anàlisi i l'informe corresponent de la qualitat de consum del nostre municipi. Amb la voluntat d'una gestió transparent per part del govern municipal, es fa públic. 

 • aigua Incendi al terme de Tagamanent 31-01-2023

  Els Bombers de la Generalitat estan treballant en un incendi a la zona de la Caseta del Seguer, en terme municipal de Tagamanent. Entre altres recursos, els bombers han utilitzat l'aigua de la piscina municipal de Fígaro. Sembla que l'origen és una crema incontrolada, però a hores d'ara els Bombers tenen la situació controlada. 

 • Carnestolltes 2023 Carnestoltes 2023 31-01-2023

  El dissabte 18 de febrer torna el Carnestoltes a Figaró amb Rua, concurs de disfresses, sopar i música per moure l’esquelet. Un acte organitzat per la Comissió de Festes i amb la col·laboració de l’AFA Montmany, Repercussió el Batec del Congost i l’Ajuntament de Figaró-Montmany.  

Darrera actualització: 01.02.2023 | 11:01
Darrera actualització: 01.02.2023 | 11:01