Notícies

 • L'atur puja més d'11 punts a l'octubre a Figaró 9 de de novembre de 2022

  El mes d'octubre les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 58 persones registrades, 32 dones i 26 homes. Això suposa que ha pujat en 11,54 punts respecte al mes passat. Amb aquest augment ara a Figaró es registra un 12,45% d'atur, cosa que supera amb escreix la mitjana del Vallès Oriental que està al 10,29%. Una vegada més, el col·lectiu més afectat és el de les dones, ja que entre elles l'atur ha pujat un 18,52%. 

 • cartell Formes part d’una entitat i vols participar en la Comissió del Nomenclàtor? 8 de de novembre de 2022

  Del 9 al 23 de novembre totes les persones que formin part d’una entitat amb especial implicació en el municipi poden presentar les seves candidatures per formar part de la Comissió del Nomenclàtor.

 • EMERGÈNCIA Nova àrea d’emergència de residus al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer 7 de de novembre de 2022

  A partir d’avui, 7 de novembre de 2022, entra en funcionament la nova ÀREA D'EMERGÈNCIA d’ús exclusivament domèstic pels veïns i veïnes de Figaró-Montmany, que només es pot utilitzar en casos puntuals i justificats, ja que el model de recollida selectiva és el porta a porta i cal utilitzar-lo sempre que sigui possible. La nova àrea està situada al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Els habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta hi poden accedir un màxim de 15 vegades l'any. Els habitatges sense servei de recollida porta a porta hi poden accedir 5 vegades la setmana. 

 • Informe de l'estat de l'aigua de la font de la Plaça Major 3 de de novembre de 2022

  Adjunt es pot consultar l'analítica de l'estat de l'aigua d'aquesta font de la xarxa de consum. 

 • Continuem en estat d'alerta de sequera 2 de de novembre de 2022

  Volem recordar a la població que des del mes de juliol el Pla Especial de Sequera (PES) del Govern de Catalunya va determinar que a Figaró-Montmany estem en fase d’alerta de sequera. Aquesta situació implica limitacions com la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%) i per a usos industrials (5%). També es limita l'abastament per a ús domèstic a 250 litres per habitant i dia. En aquell moment es va fer públic un BAN, que continua vigent, on es detallen un seguit de mesures que des del consistori demanem que es compleixin per evitar passar a la fase següent amb unes restriccions molt més severes.

  Podeu consultar l'estat de Figaró aquí

 • aportacio Es tanca l'àrea d'aportació de residus del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer 2 de de novembre de 2022

  Per tal de seguir millorant el sistema de recollida de residus del municipi, a partir del 7 de novembre de 2022 es tancarà l’àrea d’aportació de residus situada al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer i passarà a ser una àrea d’emergència d’ús exclusivament domèstic. A partir d'aquest dia per tal d'accedir a l'àrea serà necessari haver-se registrat al sistema “KOMTAINER”. Els veïns i veïnes dels habitatges de l'àrea urbana amb recollida porta a porta podran accedir a aquesta àrea fins a 15 vegades l'any. Pel que fa als residents de fora de l'àrea urbana, sense recollida porta a porta, podran accedir a l'àrea fins a 5 vegades la setmana. La intenció és minimitzar l’ús d’aquesta àrea per fer-la servir només quan no sigui possible utilitzar el porta a porta.

 • Penjar les escombraries amb ganxos per evitar les destrosses dels porcs senglars 27 de d’octubre de 2022

  La superpoblació de porc senglars que està vivint el municipi en els darrers mesos provoca diverses problemàtiques a la ciutadania. Des de l’Ajuntament es treballa per evitar aquesta situació, cosa per la qual s’han instal·lat gàbies de captura a la vora del municipi, que és l’única mesura permesa per reduir aquesta població pel que fa a l’Ajuntament. Així i tot, els porcs continuen provocant molèsties, entre altres coses, destrosses de bosses d’escombraries. És per aquesta raó que es posa a la disposició de la població ganxos per aquelles famílies que vulguin posar les escombraries penjades i evitar que els porcs destrossin les bosses. Tothom qui en vulgui pot passar a buscar-los a l'Ajuntament en horari d'obertura al públic. 

 • sorrera Renovació de la sorrera del parc Dolors Riera 25 de d’octubre de 2022

  S'ha renovat completament la sorra de la sorrera que hi ha al parc Dolors Riera. S'ha col·locat una sorra certificada per a usos infantils amb la intenció d'oferir totes les garanties higièniques i de salut per a la mainada.

 • zona molí Tasques de neteja i recuperació de la zona del Molí del carrer Major 25 de d’octubre de 2022

  Han començat els treballs de neteja d’aquesta zona. La intenció és que quan s’hagi pogut netejar i retirar tota la runa i escombraries que hi ha actualment, es pugui fer plantació de les espècies vegetals més adequades per tal que arrelin i facin de suport per tal d’evitar esllavissades. Per tal de plantar les espècies més adients es demanarà l’assessorament de professionals en la matèria.

 • Ple extraordinari dillluns 24 d'octubre a les 7 de la tarda 21 de d’octubre de 2022

  La Sala de Plens de la Casa consistorial acollirà dilluns 24 la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament, que es farà a les 7 de la tarda. El ple contindrà únic punt a l'ordre del dia: Proposta d’aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals reguladores dels ingressos de dret públic municipals per a l’exercici 2023 de l’Ajuntament de Figaró-Montmany.

 • barreres Instal·lades les noves barreres antipor al camí de Vallcàrquera 21 de d’octubre de 2022

  Ja estan instal·lades les barreres antipor a tot el camí de Vallcàrquera. Aquesta actuació arriba arran de la insistència de l'Ajuntament, que des de fa dos anys reclamava que s'acabessin d'instal·lar les barreres a tot el camí. Ara l'Oficina Tècnica del parc del Montseny ha acabat la feina, de manera que els felicitem per aquesta obra tan necessària.

 • Vacuna de la COVID-19 Ha començat la vacunació contra la COVID i la grip per a persones majors de 60 anys, col·lectius de risc i dones embarassades 19 de d’octubre de 2022

  El dilluns 17 d’octubre es va iniciar la campanya de vacunació, de manera que les persones més grans de 60 anys ja poden demanar cita al consultori o través d’internet per posar-se la quarta dosi de la vacuna de la Covid, adaptada a la variant dominant del virus, l'òmicron, que es posa conjuntament amb la vacuna de la grip, una a cada braç.

 • cancer mama Figaró-Montmany se suma a la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama 19 de d’octubre de 2022

  L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. Des de l’Ajuntament de Figaró-Montmany ens unim a aquesta celebració de cara a sumar esforços per aquesta conscienciació col·lectiva.

 • barana Instal·lada una barana de seguretat entre el carrer Font d'en Llanes i el carrer Major 19 de d’octubre de 2022

  Amb la intenció de garantir la seguretat, s'ha instal·lat una barana de seguretat al carrer Font d'en Llanes, just en el punt en què fa cantonada amb el carrer Major. 

 • Vista figaró Figaró-Montmany és el municipi del Vallès Oriental que més llocs puja en la renda mitjana 17 de d’octubre de 2022

  L’Agència Tributària ha fet públiques les dades de la renda disponible per habitant del 2020 i Figaró és el municipi que més posicions ha pujat en un any on, en general, molts baixen.  Concretament, si mirem en l'àmbit de Catalunya, el municipi ha passat de la posició 252 del 2019 a la 185 l’any 2020. Això significa que ha pujat 67 posicions en tan sols un any. Aquest resultat ha estat possible pel fet que dels 22.559 euros de renda de mitjana disponible del 2019 s’ha passat a una renda mitjana de 23.692 euros, de manera que, en números absoluts, ha augmentat en 1.133 euros. 

 • puiggracios Trobada de clubs FEEC de la Vegueria del Vallès al santuari de Puiggraciós 13 de d’octubre de 2022

  Aquest dimecres 12 d'octubre el Santuari de Puiggraciós ha acollit la segona “trobada de clubs FEEC de la Vegueria del Vallès” després de 42 anys. Hi han participat més de 200 persones en representació de 22 entitats del Vallès. A l'acte de benvinguda hi han assistit les monges benedictines del Santuari; el cap d’Àrea d’Entitats de la FEEC; el Sr. Jaume Font, president de Les Guilles; l’alcalde del Figaró, Ramon Garcia; el regidor de Cultura, José Hernández, i la regidora d’Entorn Natural, Emma Muixí.

 • 11 de setembre Salva Mas fotografia el municipi des de l'aire 11 de d’octubre de 2022

  El periodista i pilot de drons Salva Mas ha fotografiat el nostre municipi des del cim de la Cuspinera, just al punt on s'hissa la senyera cada 11 de setembre. Mas ha fet aquesta fotografia des de l'aire, de manera que ha pogut immortalitzar bona part del municipi. Des de l'Ajuntament el felicitem pel treball que ha fet.

 • consum La Unitat Mòbil de consum serà a Figaró-Montmany el 21 d'octubre 10 de d’octubre de 2022

  A la UMIC hi trobareu personal tècnic que donarà resposta a les vostres consultes i reclamacions en matèria de consum. Estarà situada davant de l'Ajuntament de 10:30 a 11:30 hores.

 • L'atur puja lleugerament el setembre 6 de d’octubre de 2022

  El mes de setembre les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 52 persones registrades, 25 homes i 27 dones. Això suposa que pugen lleugerament, un 4%, respecte al mes d'agost. En canvi, a l'any passat, les xifres continuen millorant, ja que hi ha un 5% menys de persones a les llistes de l'atur. 

 • uni Beques per estudiar graus en línia o presencials per a persones de municipis de menys de 5.000 habitants 5 de d’octubre de 2022

  Fins al 21 d'octubre es pot sol·licitar una de les 100 beques per un import de 1.500 € cadascuna, per a matrícules completes d'almenys 60 ECTS, i de 750 €, en el cas de matrícules de Grau de 30 ECTS. Tota la informació relativa a aquestes beuques es pot trobar AQUÍ

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49