Notícies

 • cartell 50 anys de l’arribada de les monges benedictines al santuari de Puiggraciós 12/09/2023

  El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, va presidir divendres la celebració del 50 aniversari de l'arribada de les monges benedictines al santuari de Puiggraciós, el setembre de 1973. L'acte, en què hi van ser presents l'alcalde José Luis Hernández i la primera tinent d'alcaldia, Emma Muixí, va consistir en una missa solemne oficiada pel bisbe i una quinzena de capellans de la rodalia.

 • L'Ajuntament de Figaró-Montmany s'uneix al condol dels quatre joves atropellats per un tren a Montmeló 12/09/2023

  L'Ajuntament vol expressar el seu condol a les famílies dels joves -tres noies i un noi d'entre 19 i 22 anys-, que van perdre la vida la nit de diumenge quan van ser atropellats per un tren de Rodalies de l'R3.

 • furgoneta La Unitat Mòbil de Consum serà a Figaró-Montmany el 22 de setembre 11/09/2023

  A la UMIC hi trobareu personal tècnic que donarà resposta a les vostres consultes i reclamacions en matèria de consum. Estarà situada davant de l'Ajuntament de 12:30 a 13:15 hores.

 • cartell 5a Campanya d'excavacions arqueològiques a Puiggraciós 07/09/2023

  Aquest mes de setembre tornen les excavacions arqueològiques al poblat ibèric de Puiggraciós. L'equip encapçalat per l’arqueòleg del Museu de Granollers, Marc Guàrdia, reprèn la recerca, centrada a analitzar l’abast de l’ocupació ibèrica al turó. L’equip està format per un grup de 10 arqueòlegs i estudiants. El Museu de Granollers impulsa l'excavació del poblat ibèric de Puiggraciós, amb la col·laboració dels ajuntaments de Figaró-Montmany i Bigues i Riells del Fai. El jaciment forma part dels termes municipals de Figaró-Montmany, Bigues i Riells del Fai i l'Ametlla del Vallès.

 • cartell Diada Nacional de Catalunya 2023 i hissada de la senyera a la Cuspinera 07/09/2023

  Amb motiu de la Diada nacional de Catalunya d'aquest dilluns 11 de setembre, aquest matí, membres de la brigada municipal han hissat la senyera a la seva ubicació a la Cuspinera. Paral·lelament, de cara a dilluns l'Ajuntament de Figaró-Montmany ha organitzat, amb el suport i la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats del municipi, els actes per commemorar la Diada nacional de Catalunya.

 • cartell Ets dona, tens entre 16 i 65 anys i estàs a l’atur? 07/09/2023

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany juntament amb la Fundació Gentis iniciem un programa per a dones de 16 a 65 anys en situació d'atur.

 • cartell Protecció Civil posarà a prova el dijous 14 setembre al Vallès Oriental 06/09/2023

  El pròxim 14 de setembre tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a la vegueria de Barcelona (Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Baix Llobregat) rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil de la Generalitat. Tots els telèfons mòbils que estiguin a la zona, encara que els duguin persones que estan de pas per carretera o ferrocarril, rebran el següent missatge de text: “PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”. El missatge s’enviarà en català, castellà i anglès.

 • pregó Hem viscut una grandíssima festa Major, gràcies a tothom 05/09/2023

  Dijous dia 25 d'agost va començar la Festa Major 2023, que aquest any ha comptat amb un amplíssim programa d'activitats que s'han allargat fins al 3 de setembre. Tot i que el primer cap de setmana la meteorologia va fer canviar la ubicació d'algunes de les activitats, aquest darrer cap de setmana el temps ha acompanyat i hem acabat la Festa amb una participació de rècord.

 • cartell S'activa l'INUNCAT en fase d'Alerta 30/08/2023

  Es comunica que s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA. Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

 • cartell Recordem que hi ha un nou Canal d’informació via WhatsApp de l’Ajuntament de Figaró-Montmany 28/08/2023

  L’Ajuntament ofereix a tota la ciutadania un servei gratuït d'informació de servei públic a través de l'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp. A través d'aquest canal s'enviaran notificacions sobre actualitat municipal, comunicats urgents o incidències, entre altres informacions. L'adhesió al servei és voluntària i gratuïta. El canal funciona de manera únicament unidireccional, no és un grup d'interacció amb diferents membres ni tampoc un canal de diàleg amb l'Ajuntament. Per donar-se d'alta al servei és imprescindible guardar el número 610617249 als contactes del teu telèfon mòbil. Després cal enviar la paraula ALTA per WhatsApp a aquest número que ja ens hem guardat. En aquest moment rebreu un missatge per tal que accepteu els termes de protecció de dades i serà quan hàgiu dit que Sí que accepteu aquests termes que se us donarà d’ALTA  a la llista de difusió de l'Ajuntament. SI NO US HEU GUARDAT EL TELÈFON 610617249 NO REBREU ELS MISSATGES. 

 • L'atur puja lleugerament el juliol 28/08/2023

  El mes de juliol les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 43 persones registrades, 23 dones i 20 homes. Això suposa que ha pujat en 4,88 punts respecte al mes passat. Amb aquest augment ara a Figaró es registra un 9,53% d'atur. 

 • L’Ajuntament dispensa aigua als col·lectius afectats per la concentració inusual de fluorur 25/08/2023

  Arran de la recomanació que ha fet l'Ajuntament als menors de 16 anys i majors de 60 d'abstenir-se de beure aigua de la xarxa per la concentració atípica de fluorur, s'ha decidit posar garrafes d'aigua a disposició de les persones d'aquest col·lectiu que ho necessitin. Es subministraran a les instal·lacions de l’Ajuntament en horari d’obertura (de dilluns a divendres de 10 a 13.30). 

 • programa cc ser-des 2023 Programa trimestral d’activitats del Centre Cívic: Setembre-Desembre 2023 24/08/2023

  A partir del 12 de setembre, el Centre Cívic reobre les portes amb un nou programa trimestral per aquesta tardor.

 • BAN per comunicar la concentració de fluorur superior 1,5 mg/l en l'aigua de la xarxa 24/08/2023

  Mitjançant els controls de qualitat de l’aigua que fa Gestió Integral d’Aigües de Catalunya SA s’ha detectat una concentració de fluorurs superior a 1,5 mg/L en l’aigua que se subministra Figaró-Montmany. Encara que el seu consum esporàdic no suposa cap risc i tothom pot utilitzar l’aigua per a dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense cap risc per la salut, com a Ajuntament aconsellem que s’abstinguin de consumir aigua de la xarxa per beure o cuinar a nens i joves fins a 16 anys i gent gran (majors de 60 anys). Per nadons, caldrà que la llet artificial es prepari amb aigua embotellada (amb un màxim de contingut en fluor de 0,5 mg/l).

 • deixalleria La deixalleria mòbil vindrà el 9 de setembre i no el 26 d'agost 23/08/2023

  A causa de la Festa Major, la deixalleria mòbil no vindrà a Figaró el dia 26 d'agost tal com estava previst sinó que vindrà el 9 de setembre.

 • cartell Avui dimecres 23 d'agost i demà hi haurà accés gratuït a les piscines municipals per a col·lectius de risc de Figaró-Montmany 23/08/2023

  L’Ajuntament ha decidit que infants i joves fins a 16 anys, persones majors de 65, embarassades i lactants tinguin accés gratuït a la piscina municipal davant de l’episodi de calor extrema que es preveu que s'allargui fins demà dijous dia 24 d'agost. Les normes de funcionament seran les següents: aquest accés només estarà vigent dimecres 23 d'agost i dijous 24 d'agost; els infants i joves menors de 14 anys hauran d’accedir a la piscina acompanyats d’una persona adulta que haurà d’adquirir l’entrada o bescanvi corresponent; es podrà accedir a la piscina municipal fins a completar l’aforament oficial de la instal·lació. Per beneficiar-se d’aquesta mesura caldrà que la persona estigui empadronada a Figaró-Montmany.

 • pla alfa Continua activat el pla Alfa nivell 2 a Figaró-Montmany 22/08/2023

  El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses localitats, entre elles Figaró-Montmany, per l'alt risc d’incendi forestal. L'activació del nivell 2 comporta la prohibició de determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara encendre foc, la realització d’activitats esportives, els treballs forestals o activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents.

 • Festa Major 2023 Festa Major 2023 21/08/2023

  Aquest divendres dia 25 d'agost torna la Festa Major amb un amplíssim programa d'activitats que aquest any s'allarga fins al 3 de setembre. 

 • mapa Es torna a activar el pla Alfa nivell 2 al Vallès Oriental 21/08/2023

  El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques, entre elles el Vallès Oriental, per l'alt risc d’incendi forestal. L'activació del nivell 2 comporta la prohibició de determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara encendre foc, la realització d’activitats esportives, els treballs forestals o activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents.

 • Consultori Horari del consultori de Figaró durant l'estiu 18/08/2023

  El Consultori local El Figaró-Montmany i Tagamanent està modificant el seu horari d’obertura habitual durant l’estiu. Concretament, els dies que queden d'aquest mes d'agost obrirà d’11.30 h a 14 h els divendres 18 i 25.  Tancarà els dies 21, 24 i 28. La resta de dies d’agost ( 22, 29, 31) manté el seu horari habitual: de 8 a 14 h i tancat els dimecres.

   

Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22
Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:22