Notícies

 • foguera Recordem que a Figaró no es poden fer fogueres ni tirar coets per la revetlla 13 de de juny de 2022

  Tenint en compte la situació geogràfica de Figaró, com a municipi rural completament envoltat de terreny forestal, no es pot fer cap foguera ni tirar coets en cap situació i tampoc, és clar, per la revetlla. 

  Recordem que des del 15 de març està prohibit fer foc als terrenys forestals sense autorització. Aquesta mesura, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. Segons la norma, no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.

 • piscina Obertura de les piscines municipals d'estiu 2022 13 de de juny de 2022

  La jornada de portes obertes del 25 de juny donarà el tret de sortida de la temporada 2022 de la piscina municipal. Després de dos anys de restriccions especials causades per la pandèmia de la COVID-19, aquest any la piscina torna a obrir durant tota la jornada en horari de 10.00 h a 19.00 h. A banda, es torna a obrir també l'espai de pícnic i es podrà fer ús de les dutxes. 
  La piscina estarà oberta fins a l'11 de setembre. 

 • El cos de Bombers treballa en un incendi en una indústria a la Garriga 13 de de juny de 2022

  El fum que es veu des de Figaró-Montmany pertany a un incendi que segons el Cos de Bombers s'ha declarat aquest dilluns dia 13 a la tarda en una indústria de components de PVC de la Garriga. Fins al lloc dels fets hi ha desplaçat 23 dotacions. 

 • major Obres de millora del carrer Major des de la Font d'en Llanes fins al carrer Ramon Bosch 9 de de juny de 2022

  Dimarts dia 14 de juny començaran les obres d'arranjament del Carrer Major des de la cruïlla amb el carrer Font d'en Llanes fins al carrer Ramon Bosch. La intenció és fer d'aquest tram una via de plataforma única, amb preferència per a la circulació de vianants.  Per això es procedirà a aixecar el paviment actual, de manera que els vehicles no hi podran circular fins que s'acabin les obres, que es preveu que s'allarguin durant un mes. 

 • bibliobus Aquest dimecres dia 8 de juny no hi haurà servei de Bibliobús 8 de de juny de 2022

  Des del Bibliobús de Tagamanent comuniquen que aquesta tarda no hi haurà servei de Bibliobús a causa d'una incidència mecànica.

  Lamentem les molèsties ocasionades, el servei retorna el dia 22 de juny.

 • L'atur continua augmentant entre les dones 8 de de juny de 2022

  Durant el mes de maig les dades de l'atur s'han mantingut relativament estables, però una vegada més han pujat entre les dones. Concretament, el mes passat es va tancar amb 52 persones a l'atur, de les quals 31 són dones. De fet, dues dones més s'han inscrit a les llistes de l'atur mentre que un home n'ha sortit. Amb tot, respecte al mes de maig de 2021, les dades continuen marcant una tendència positiva, ja que la xifra de persones desocupades s'ha reduït en un 27,78%. 

   

 • parc infantil AYESA està fent la redacció del “Projecte de construcció del nou encreuament a diferent nivell entre andanes i millora de l'accessibilitat de Figaró” 7 de de juny de 2022

  Com a part de la fase de disseny del projecte està prevista l'execució de la campanya geotècnica. La seva finalitat és determinar les característiques del terreny on es projectarà la cruïlla a diferent nivell entre andanes. La campanya consisteix en 3 penetracions i 2 perfils sísmics que es realitzen a zona d'andanes i 1 sondeig addicional a realitzar al desnivell existent entre el nivell de l'estació i el parc infantil adjunt al carrer de Ramon Mestre.

  Segons està previst, les actuacions en zona d’andanes es faran en horari nocturn i es faran la nit del dijous 9 de juny al divendres 10, entre les 23:30 h a 05:30 h. D'altra banda, el sondeig al parc infantil adjunt al carrer Ramon Mestre es provarà de fer el dijous 9 de juny de les 07:00 h a 18:00 h.

 • organica Calendari d'estiu a la recollida de matèria orgànica 3 de de juny de 2022

  A partir de la setmana del 13 de juny ,  s’afegeix un dia més de recollida de matèria orgànica. Per tant, fins al 15 de setembre l'orgànica s'haurà de treure diumenge, dimarts i dijous a partir de les 9 vespre i sempre en bossa compostable.

 • Es modifica l’horari de la Zona Verda 2 de de juny de 2022

  Al Ple del 30 de maig, l’Ajuntament va aprovar la modificació de la regulació de la Zona Verda per canviar-ne l'horari. Atesa la utilització de l'any passat a la zona verda esmentada, s'ha constatat que durant el dia la major part de les zones reservades d'aparcament estaven buides. Tenint en compte aquesta circumstància, s'ha modificat l'horari de la zona verda, que serà des de les 20 hores fins a les 8 del matí. En aquest horari les places estan reservades únicament per a les persones autoritzades i que disposen de la corresponent credencial. Durant la resta del dia, és a dir, des de les 8 del matí fins a les 20 hores, la zona verda d'aparcament podrà ser utilitzada per qualsevol persona.

 • Jordi Sans La Societat catalana d'Hematologia i Hemoteràpia homenatja el Dr. Jordi Sans Sabrafen 2 de de juny de 2022

  En el marc de la 46a Diada Societat catalana d'Hematologia i Hemoteràpia. Leucèmia mieloblàstica aguda: cap a un tractament de precisió, que se celebra el divendres 3 de juny, s’homenatjarà la figura del Dr. Jordi Sans Sabrafen. L’acte es portarà a terme a les 16:30 i el presentarà Albert Altés Hernández, a banda comptarà amb Joan Vives-Corrons, com a ponent en la xerrada El Dr. Jordi Sans i l’Escola d’Hematologia “Farreras-Valentí”.

 • lloguer Del 8 al 17 de juny es podran sol·licitar les ajudes per al Bo Lloguer Jove 2022 1 de de juny de 2022

  S'han publicat al BOE les noves ajudes al lloguer del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El Bo Lloguer Jove és una prestació de 250 € mensuals que poden sol·licitar totes les persones d’entre 18 i 35 anys titulars d’un contracte d’arrendament, de cessió d’ús d’habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya.

  El termini de presentació de sol·licituds serà a partir del pròxim 8 de juny a les 9 hores i fins al 17 de juny a les 17 hores. Cal remarcar que la convocatòria serà sense concurrència, per la qual cosa l’adjudicació de les subvencions es farà seguint l’ordre de presentació de les sol·licituds.

 • Informe de resultats de l'aigua de consum 1 de de juny de 2022

  L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona fa mensualment una anàlisi i l'informe corresponent de la qualitat de l'aigua de consum del nostre municipi. 

  Amb la voluntat d'una gestió transparent per part del govern municipal, es fa públic. 

 • herbicides Preguem que es compleixi la normativa en l'ús d'herbicides i pesticides 31 de de maig de 2022

  Els herbicides i pesticides són substàncies químiques potencialment verinoses, especialment, els que contenen glifosat. Tot i ser un producte perillós, s'ha observat que algunes persones del municipi les estan utilitzant per erradicar les herbes als seus solars. És per aquesta raó que recordem que la seva aplicació ha de seguir una normativa molt estricta que ve definida pel Reial decret 1311/2012, de 14 de setembre, pel qual s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris. Segons aquesta normativa, únicament poden efectuar tractaments els professionals degudament acreditats i és obligatori avisar l'Ajuntament, com a mínim deu dies abans de fer un tractament, a banda que les actuacions s'han de senyalitzar segons la normativa. Preguem el compliment d'aquestes instruccions.

 • forat El forat del carrer Ramon Mestre ha quedat resolt 27 de de maig de 2022

  Aquest divendres ha quedat resolt el forat a la calçada que es va detectar el carrer Ramon Mestre i ni tan sols ha calgut tallar la circulació. Sortosament, no hem hagut de lamentar cap accident, i aquest divendres a la tarda ha quedat solucionat el problema més greu, de manera que només queda pendent la darrera capa de pavimentació.  

 • forat Han començat les tasques per arreglar el forat del carrer Ramon Mestre 27 de de maig de 2022

  Aquest divendres al matí s'han iniciat les tasques per arreglar el forat que va aparèixer al carrer Ramon Mestre, a l'altura del carrer Josep Sala. 

  Segons les primeres anàlisis, sembla que el forat ha estat causat per una canonada que es va trencar, probablement per la forta pluja que va caure dimarts, en què es van registrar 22 litres per metre quadrat en 10 minuts.

  Per tant, avui s'ha començat a arreglar la canonada i després caldrà reomplir el forat i pavimentar la superfície. Tot i que no sembla probable, no es descarta que en algun moment puntual s'hagi de tancar aquesta entrada al poble per la C-17. 

  Es preveu que entre dilluns i dimarts les tasques es puguin donar per tancades i el problema quedi resolt. 

 • carrer Atenció a l'hora de circular pel carrer Ramon Mestre a l'altura del carrer Josep Sala 26 de de maig de 2022

  S'ha detectat un forat de molta profunditat al carrer Ramon Mestre, just quan creua amb el carrer Josep Sala. Demanem a tothom que circuli amb precaució per aquesta zona. Divendres començaran les tasques per resoldre el problema. 

 • piscina No es poden reomplir piscines entre l'1 de juny i el 15 de setembre 26 de de maig de 2022

  Es recorda a totes les persones que posseeixen una piscina que queda prohibit reomplir-la entre l'1 de juny i el 15 de setembre, de conformitat amb l'Ordenança per a l'Estalvi d'Aigua del Municipi, publicada al BOPB número 58 del 9 de març de 2005.

 • piscina Convocatòria d’un procés de selecció de dues places per a la gestió de les taquilles de les Piscines Municipals 25 de de maig de 2022

  L’Ajuntament de Figaró-Montmany, mitjançant acord de Junta de Govern Local, en sessió de 24 de maig de 2022 va acordar aprovar la convocatòria i les bases reguladores del procés de selecció amb caràcter d’urgència de dues places per a la gestió de les taquilles de les Piscines Municipals. Les persones seleccionades seran contractades pel període que va del 25 de juny a l’11 de setembre.

 • fira La Fira d’Entitats de Figaró es consolida 24 de de maig de 2022

  La segona edició es va portar a terme diumenge amb una àmplia participació de les entitats del municipi, tot i les altes temperatures. Les activitats van començar a les 10 del matí amb el taller de pintar cares i la globoflèxia i seguidament es va fer la Partida d’Escacs Gegants i la demostració de Jocs de Taula.

 • cartell Primera campanya comercial “FIGARÓ CULTURAL” 23 de de maig de 2022

  Des de la regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Figaró-Montmany engeguem la campanya comercial-concurs artístic que anomenem Figaró-Cultural. Fet amb la complicitat dels comerciants i restauradors, “FIGARÓ CULTURAL” és un projecte cultural de foment del comerç i el turisme. Es tracta d’un concurs de fotografia i un altre de dibuix i pintura amb la temàtica: la cultura, el patrimoni i les festes tradicionals de Figaró. Les obres es poden lliurar durant tot el mes de juny a l’Ajuntament o al Centre Cívic.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49