Notícies

 • Camins Acabades les obres d'asfaltatge del camí de Vallcàrquera de Can Perraubis fins a Can Puig 30 de de setembre de 2022

  Dijous 29 de setembre es van donar per acabats els treballs d'asfaltatge del Camí de Vallcàrquera, des de Can Perraubis fins a Can Puig, de manera s'han donat per acabats els talls de circulació. Celebrem l'asfaltatge d'aquest nou tram i confiem, i treballarem, per tal que l'any vinent el camí estigui completament asfaltat.

 • joves S'està acabant el termini per presentar prospostes a la 2ª edició dels Pressupostos Participatius Joves! 29 de de setembre de 2022

  Fins aquest divendres 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes per a totes les persones joves d’entre 14 i 30 anys de Figaró-Montmany.

  Els #Pressupostosparticipatiusjoves!, són procés participatiu que té l’objectiu principal de promoure la participació dels i les joves d’entre 14 i 30 anys del municipi i fomentar que siguin ells i elles les protagonistes reals de les polítiques locals de joventut. Per aquest motiu, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Figaró-Montmany torna a destinar un total de 10.000 € que han de servir per finançar les propostes presentades i votades per vosaltres.

   

 • Pressupostos A punt d'esgotar-se el termini per presentar propostes dels pressupostos participatius 2022 29 de de setembre de 2022

  Fins aquest divendres dia 30 de setembre és obert el període de presentació de propostes per als pressupostos participatius a tota la ciutadania a partir de setze anys.

  L'Ajuntament té ganes d’escoltar de nou la gent de Figaró-Montmany i de decidir amb vosaltres algunes de les accions que es duran a terme de cara a l’any que ve.

  En aquesta nova edició del procés per aquest 2022 es destinaran un total de 30.000 € del pressupost municipal.

 • S'activa el pla INUNCAT en situació de prealerta 29 de de setembre de 2022

  El Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) està en situació de Prealerta. Durant tot el dia d'avui dijous 29 es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts al Vallès Oriental, Osona, Moianès, Vallès Occidental, Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat i a totes les comarques gironines. . Els xàfecs de caràcter local poden venir acompanyats de tempesta.

 • lloguer jove A partir d'avui dimecres es poden demanar els nous ajuts per al lloguer jove 28 de de setembre de 2022

  Fins al 7 octubre, els poden demanar totes les persones menors de 36 anys, tant si han sol·licitat el Bo Jove (i se’ls hi ha denegat) com si no la van sol·licitar.

 • esquit En marxa un projecte pilot per identificar afectats d’esquistosomiasi entre població de risc 28 de de setembre de 2022

  Gairebé un 40% de la població estudiada fins ara ha donat positiu en la prova per detectar la malaltia, que pot provocar infeccions d’orina, insuficiència renal, càncer de bufeta, cirrosi hepàtica o infertilitat, entre altres. Tractar la infecció a temps suposa importants millores en la qualitat de vida de les persones afectades i un destacat estalvi en recursos per al sistema de salut.

 • S'activa el Pla Inuncat en fase l'alerta avui divendres 23 de setembre 23 de de setembre de 2022

  Es comunica que sobre la base de les prediccions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA. Les prediccions indiquen que durant aquesta pròxima nit i matinada es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20mm en 30minuts a les comarques de la meitat est de Catalunya, amb especial afectació a les comarques del litoral i prelitoral central, on es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 40 mm en 30 minuts. A més, es preveu que es puguin produir acumulacions importants d’aigua en poques hores a les comarques a on plogui amb més intensitat.

 • cotxe Nou vehicle per la Guàrdia Municipal 22 de de setembre de 2022

  Per tal de garantir la seguretat i el treball eficient dels Guàrdies Municipals, l'Ajuntament ha adquirit un nou vehicle, que millora sensiblement les condicions de treball. 

 • Convocatòria del ple ordinari de 26 de setembre de 2022 21 de de setembre de 2022

  Es convoca la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament, de caràcter públic, de data 26 de setembre de 2022, a les 19.00 hores, a la Sala de Plens de la Casa consistorial.

 • Dilluns 26 comencen les obres d'asfaltatge del camí de Vallcàrquera de Can Perraubis fins a Can Puig 20 de de setembre de 2022

  Els serveis tècnics del parc natural del Montseny han anunciat a l'Ajuntament de Figaró-Montmany que el dilluns 26 de setembre començaran els treballs previs per a l'asfaltatge del Camí de Vallcàrquera, des de Can Perraubis fins a Can Puig.Aquests treballs duraran tota la setmana provocant talls intermitents en el tram esmentat. A banda, inicialment, està previst que dijous dia 29 es portin a terme les tasques d'asfaltatge del camí, per la qual cosa es tallarà completament la circulació al tram abans esmentat.

 • talls Avís d'interrupció elèctrica per al diumenge 25 de setembre 19 de de setembre de 2022

  Us comuniquem la necessitat d'interrompre el subministrament elèctric el diumenge dia 25 de setembre des de les 7 del matí a les 12 del migdia per treballs de manteniment de la xarxa. 

  En el document adjunt s'hi relacionen les instal·lacions i adreces que en resultaran afectades. 

 • foradcamp El curtmetratge 'Can Gardell', de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti rep el premi del Jurat del ForadCamp 2022 19 de de setembre de 2022

  ​El ForadCamp ha tornat aquest cap de setmana del 17 i 18 de setembre al Figaró-Montmany amb una XI edició. A banda del film guanyador, 'El día que volaron la montaña', d’Alba Bresolí Aliberch, s’emporta una menció del Jurat de la Mostra, també el Premi del Públic i la menció ‘ex aequo’ de l’Associació Cultural de Granollers, un reconeixement que ha compartit amb 'Memoria', de Nerea Barros.  'Some Kind of intimacy' de Toby Bull ha obtingut el Premi Festhome de Distribució. D'altra banda, el llargmetratge 'Pedra Pàtria' ha tingut una gran acollida i el col·loqui amb el director, Macià Florit Campins, va estar molt ben valorat. Un total de dues-centes persones han passat al llarg dels dos dies que ha durat aquesta Mostra de Cinema feta amb esperit innovador i crític.

 • organica Finalitza l'horari d'estiu de la recollida orgànica 16 de de setembre de 2022

  El dia 15 de setembre acaba el període d’estiu de recollida de matèria orgànica. Això significa que dimarts 20 de setembre ja no cal treure l'orgànica. A partir de llavors, el calendari serà el de sempre, s’haurà de treure l'orgànica els diumenges i els dijous al vespre.

 • Alerta de l'INUNCAT per avui divendres al migdia i a la tarda 16 de de setembre de 2022

  Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA perquè es preveuen pluges intenses i tempestes a partir del migdia i fins a les 6 de la tarda per avui divendres dia 16. Al Vallès Oriental ha augmentat la probabilitat de precipitacions en la tercera franja horària (12-18 H T.U.). Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment és probable que de calamarsa o pedra. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter local.

 • aus El Govern alerta de la detecció de casos de grip aviària 15 de de setembre de 2022

  La Direcció general d’Agricultura i Ramaderia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ens comunica que s’ha detectat en un ànec un cas  d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) H5N1, que generalment es coneix com a grip aviària. Aprofitem l'ocasió per recrodar que totes les instal·lacions particulars que mantenen aus de corral per a autoconsum han d'estar donades d'alta en aquest Departament i que han d'estar alerta si se sospita de l’aparició de l'IAAP.

 • Prealerta de l'INUNCAT des d'avui dimarts al migdia fins demà al migdia 13 de de setembre de 2022

  Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya es preveuen pluges intenses i tempestes a partir d'avui dimarts dia 13 al migdia fins a la nit i de nou de la matinada de demà fins al migdia de demà a gran part de Catalunya. Els xàfecs es desplaçaran de l'extrem sud de Catalunya cap al nord i prelitoral i litoral central. Es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 mm/30 minuts. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent.

 • 11 de setembre Diada Nacional de Catalunya 2022 12 de de setembre de 2022

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany va organitzar, amb el suport i la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats del municipi, els actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, el passat diumenge 11 de setembre del 2022.  

  A les 11.30 h, a la plaça Major, es va fer l'obertura de l'acte d'Homenatge a Rafael Casanova i seguidament la ciutadania, les entitats i els grups polítics de l'Ajuntament van fer la seva ofrena floral. A continuació, la Hissada de la Senyera i cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya va tancar l'acte.

  Per acabar, es van ballar sardanes amb la Cobla Marinada i es va oferir vermut per a tothom!

 • senyera Hissada de la senyera a la Cuspinera 8 de de setembre de 2022

  Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya d'aquest diumenge 11 de setembre, aquest matí, membres de la brigada municipal han hissat la senyera a la seva ubicació a la Cuspinera. 

 • L'atur puja lleugerament durant els mesos d'estiu, però manté xifres molt inferiors a fa un any. 7 de de setembre de 2022

  El mes d'agost les dades de l'atur s'han tancat a Figaró amb un total de 50 persones registrades, 23 dones i 27 dones. Això suposa que es mantenen estables respecte al mes de juliol, en què es van registrar les mateixes dades totals de persones aturades. En canvi, respecte al mes de juny, es detecta un lleuger increment del 4,17%. Respecte a l'any passat, per la seva banda, la millora és molt significativa, ja que és un 23,08% inferior. 

 • 11s Diada Nacional de Catalunya 2022 5 de de setembre de 2022

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany ha organitzat, amb el suport i la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats del municipi, els actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, aquest diumenge 11 de setembre del 2022.  

  A les 11.30 h, a la plaça Major, es farà l'obertura de l'acte d'Homenatge a Rafael Casanova i seguidament la ciutadania, les entitats i els grups polítics de l'Ajuntament faran la seva ofrena floral. A continuació, Hissada de la Senyera i cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya.

  Per acabar, hi haurà sardanes a càrrec de la Cobla Marinada i vermut per a tothom!

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49