Notícies

 • ucraina Figaró es concentra en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès 2 de de març de 2022

  Més d'una trentena de persones es van concentrar dimarts a les 19.00 h davant de l'Ajuntament per tal de manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. 

 • ucraina Recollida de material de primera necessitat per a Ucraïna 1 de de març de 2022

  L’Ajuntament de Figaró se suma a la crida d’unes veïnes del municipi per tal de recollir aliments i productes d’higiene o primers auxilis per a Ucraïna. La intenció és recollir material abans del divendres 4 de març per tal de poder portar-lo a la xarxa de suport a Ucraïna que hi ha a Catalunya. El punt de recollida és a l’Ajuntament de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i dijous de 17 a 20 h. La llista dels productes que es pretén recollir és la següent:

 • mani Figaró-Montmany en defensa de la pau 28 de de febrer de 2022

  L'Ajuntament de Figaró-Montmany convoca tota la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. La convocatòria és dimarts 1 de març a les 19.00 h davant l'Ajuntament.

 • Incivisme Nova mostra d'incivisme 28 de de febrer de 2022

  Una vegada més hem de lamentar una mostra d'incivisme al municipi. En aquest cas, alguna persona ha deixat aquestes deixalles al carrer Major 25. 

 • #8M 8 de Març. Dia Internacional de les Dones 25 de de febrer de 2022

  La regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració de col·lectius del poble i la Diputació de Barcelona, presentem la programació d'enguany per commemorar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març. S'han previst diverses activitats i accions reivindicatives i de sensibilització.

 • covid 174 postius de COVID-19 en aquesta sisena onada a Figaró 24 de de febrer de 2022

  La sisena onada ha marcat un rècord de casos al nostre municipi, de la mateixa manera que al conjunt del país. Ara, però, la situació ha començat a millorar cosa que implica que es van relaxant les restriccions. A més de l'eliminació de la mascareta en espais exteriors i l'obertura de l'oci nocturn, des del 23 de febrer  es deixa sense efecte el protocol de gestió de casos COVID escolars  i només es mantindrà per als centres d’educació especial. Per tant, es finalitzen el seguiment de contactes estrets i de les quarantenes en l’àmbit escolar.

 • Incivisme Noves mostres d'incivisme al municipi 24 de de febrer de 2022

  Una vegada més, ens hem trobat amb diverses mostres d'incivisme al municipi. Tal com es pot veure a les imatges, hi ha persones que deixen les deixalles en hores o dies que no corresponen, sense tenir en compte que vivim amb comunitat. Preguem, una vegada més, que no es repeteixin aquest tipus d'accions. 

 • aus El Govern alerta de la detecció de casos de grip aviària 24 de de febrer de 2022

  El Servei de Prevenció en Salut Animal, de la Direcció general d’Agricultura i Ramaderia, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ens comunica que s’han detectat diversos casos d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) H5N1, que generalment es coneix com a grip aviària. Per aquesta raó ens demanen que els guàrdies municipals passin per totes les instal·lacions particulars que mantenen aus de corral per a autoconsum, per advertir que han d'estar donades d'alta en aquest Departament i que han d'estar alerta si se sospita de l’aparició de l'IAAP.

 • escola Portes obertes a l'Escola Montmany 21 de de febrer de 2022

  Aquests dies s'estan portant a terme les jornades de portes obertes de l'escola Montmany. Per assistir-hi només cal contactar amb el centre a través del telèfon 938428085 o de l'adreça de correu electrònic escolamontmany@escolamontmany.cat.Fins al 24 de febrer.

   

 • cartell El diumenge 27 de febrer el Carnestoltes torna a Figaró! 21 de de febrer de 2022

  La festa torna a ser presencial i arriba amb un potent Concurs de Disfresses amb premis per a petits i grans. La festa començarà amb la Rua de Carnestoltes que sortirà a les 17:30 h des del Parc Dolors Riera i, després del Concurs de Disfresses, a la Sala Nou Casino hi haurà ball fins que el cos aguanti.

 • mascareta S'acaba l'ús de la mascareta a l'exterior i obre l'oci nocturn 10 de de febrer de 2022

  La sisena onada va clarament de baixada a Catalunya i també al nostre municipi on, així i tot, aquesta setmana han donat positiu 5 persones més. En total 162 persones s'han infectat de COVID-19 en aquesta onada. Aquesta millora en les xifres està permetent treure cada vegada més restriccions i des d'avui dijous reobre l'oci nocturn i ja no cal portar la mascareta a l'exterior. 

 • atur L'atur baixa a Figaró-Montmany un 30,67% respecte a l'any passat 8 de de febrer de 2022

  El gener del 2022 el Figaró hi havia 52 persones registrades a l'atur. Això suposa que són 23 persones menys que el gener del 2021. La taxa d'atur és del 10,43%.

 • calistenia Obert al públic el Parc de Cal·listènia de Figaró 8 de de febrer de 2022

  Ja està en funcionament el Parc de Cal·listènia de Figaró-Montmany. Està situat al final de la carretera de Ribes, al costat de la Font de Ca l'Andreu i és obert a tothom. A banda, des del Centre Cívic oferim la possibilitat d'iniciar-te en aquest esport amb un taller d'inici i perfeccionament. Es fa dimecres a les 18.00 h i cal inscripció prèvia al mateix Centre Cívic o al telèfon 663430644. 

 • La contractació creix al gener un 50% respecte l'any 2021 7 de de febrer de 2022

  Durant el gener del 2022 es van fer un total de 24 contractes, és a dir, 12 més que el mes de gener del 2021. Aquest creixement és superior al de la mitjana de la comarca, que ha estat del 20%. 

 • 30 km Recordem que la velocitat màxima al nucli urbà és de 30 km/h 7 de de febrer de 2022

  Segons la legalitat vigent el límit màxim de velocitat és de 30 km/hora a tots els carrers del nucli urbà de Figaró-Montmany. Només són excepció el carrer Major i el carrer Vic que, com que són de plataforma única la preferència és dels vianants, i la velocitat màxima és de 20 km/ hora”.

 • covid Més del 15% de la població de Figaró s'ha contagiat de COVID-19 en aquesta sisena onada 3 de de febrer de 2022

  Fins al dia 1 de febrer es van comptabilitzar 157 positius al nostre municipi. Ara, però, sembla que la tendència començar a canviar i els contagis van a la baixa. Amb aquest panorama, que es repeteix a tot Catalunya, s'han tret pràcticament totes les restriccions per evitar l'expansió de la COVID. Amb tot, encara no ha reobert l'oci nocturn i la mascareta continua sent obligatòria tant a l'interior com a l'exterior. 

 • bibliobus El Bibliobús canvia d'ubicació 1 de de febrer de 2022

  A partir del 9 de febrer, el Bibliobús es situarà a la parada ubicada davant l'escola bressol el Fanalet. Vindrà igualment cada quinze dies, els dimecres de 16 a 18:30 h, però en comptes de ser el Bibliobús Montnegre passarà a venir el Bibliobús Tagamanent. Aquest Bibliobús, inaugurat l'any 2019, permet l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda i incorpora serveis de wifi, autopréstec i pantalla informativa. 

 • Certificat COVID La sisena onada de COVID-19 ja ha afectat 137 persones a Figaró-Montmany 27 de de gener de 2022

  Aquesta setmana hem tornat a sumar casos positius i hem tornat a fer rècords de persones contagiades. Un augment que repeteix el patró de la resta de Catalunya en aquesta sisena onada. 

  Paral·lelament, el govern ha anunciat que l'obligació de presentar el certificat COVID per accedir a bars i restaurants, gimnasos o residències acaba aquest divendres 28 de gener. De fet, aquest divendres desapareixen pràcticament totes les restriccions que hi havia de cara a controlar l'expansió de la pandèmia. 

 • nota L'any 2021 tanca amb un 60,65% de les persones aturades a la comarca com a preceptores d'algun tipus de prestació per desocupació 27 de de gener de 2022

  Les dades de prestacions per desocupació del desembre de 2021 indiquen un augment del grau de cobertura d'aquestes a l'àmbit comarcal, ja que el percentatge de persones en situació d'atur que no rep cap mena de prestació se situa en el 40%. Això suposa una reducció de gairebé 8 punts percentuals respecte a un any abans i amb una recuperació de les xifres similars al grau de cobertura assolit a principis de l'any 2019. Així es desprèn a la nota informativa elaborada per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

 • Festa Major 1916 Crida per recopilar material de les festes majors del municipi 25 de de gener de 2022

  L'associació Figaró Memorial fa una crida a tota la ciutadania demanant documentació (fotografies i programes) de les festes majors del nostre poble. 

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49